معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران، با عنوان این مطلب كه هنوز ترس از پیگیری و درمان ایدز وجود دارد، گفت: داروهای گران قیمت ایدز به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میگیرد.
علیرضا اولیایی منش، در تشریح عملكرد دوساله معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران، اظهار داشت: 302 واحد ارائه كننده خدمات بهداشتی، به حدود 3 میلیون 200 هزار جمعیت تحت پوشش دانشگاه، حدود 15 تا 20 میلیون خدمت در سال ارائه میدهند.
وی با بیان اینكه 7 هدف كلی، 184 برنامه و 497 فعالیت در حوزه بهداشت پیگیری میشود، افزود: این برنامهها و فعالیتها در حوزه سلامت جمعیت و خانواده، سلامت جوانان و نوجوانان و مدارس، سلامت محیط و كار، مدیریت بیماریهای واگیر و غیرواگیر، سلامت روان و آموزش و ارتقا سلامت و… پیگیری میشود.
معاون بهداشت دانشگاه با اشاره به عملكرد قرارگاه جوانی جمعیت، گفت: در بررسیهای انجام شده دانشگاه علوم پزشكی تهران تنها دستگاهی است كه 100 درصد تكالیف حوزه جوانی جمعیت را به انجام رسانده است.
اولیایی منش از جذب بیش از 100 میلیارد تومان كمك خیرین به حوزه بهداشت خبر داد و افزود: سالانه بیش از 1 میلیون و 200 هزار مراقبت در حوزه بیماریهای واگیر صورت میگیرد و پوشش واكسیناسیون به 100 درصد رسیده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشكی تهران، حیوان گزیدگی و پدیكولوز را دو بیماری شایع منتقل از حیوان به انسان دانست و گفت: لازم است جامعه را نسبت به زیانهای نگهداری از حیوانات خانگی آگاه كنیم.
اولیایی منش با اشاره به تلاش حوزه بهداشت در بیماریابی انواع بیماریهای واگیر از جمله مالاریا و ایدز، افزود: بیماری ایدز اگر تحت درمان باشد قابل كنترل است و به فرد دیگری منتقل نمیشود، اما هنوز ترس از پیگیری و درمان این بیماری وجود دارد. در حال حاضر در 4 مركز بیماریهای رفتاری، داروهای گران قیمت ایدز به صورت رایگان در اختیار بیماران قرار میگیرد.
وی، یكی از فعالیتهای مهم حوزه بهداشت را در عرصه بهداشت محیط و بهداشت حرفهای بیان كرد و گفت: نظارت و كنترل آب آشامیدنی، آبیاری زمینهای كشاورزی با آبهای نامتعارف و كنترل و مبارزه با استعمال دخانیات از جمله فعالیتهای این حوزه است.