یك دكتری تغذیه گفت: قند موجود در سیب زمینی، جو و ذرت به تثبیت قند خون كمك می كند.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، «منصور رضایی»، دكترای تغذیه در گفت و گو با برنامه «فراسو» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: سالمندان مانند سایر گروه های سنی، نیاز به مصرف پروتئین، كربوهیدرات و چربی دارند. این افراد باید پروتئین با كیفیت مصرف كنند.
وی در ادامه بیان كرد: جذب مواد مغذی در دوران سالمندی كاهش می یابد. در غذاهایی گیاهی به علت داشتن فیبر جذب املاح پایین تر است. بنابراین افراد باید از غذاهای گیاهی و حیوانی استفاده كنند.
رضایی در ادامه به افزایش مصرف مایعات در سالمندان اشاره و تصریح كرد: این افراد بهتر است مایعات را از طریق مصرف انواع سوپ، آش ها خورشت ها وشیر و میوه و سبزی تامین كنند؛ چون مصرف آب به تنهایی نمی توانند تامین كنند املاح مورد نیاز بدن باشد.
وی با تاكید بر این كه قند مصرفی در سالمندان باید قند فیبردار باشد، گفت: غلات كامل، فرد را دچار نوسان قند خون نمی كند، و قند ساده موجود در میوه ها به این افراد كمك می كند. قند موجود در سیب زمینی جو و ذرت به تثبیت قند خون كمك می كند.
این دكتری تغذیه با تاكید بر مصرف روزانه تخم مرغ ادامه داد: تمام غذاهای حیوانی ویتامین b12دارند. این ویتامین از انتهای روده جذب می شود و افراد سالمند كه دچار آن هستند ممكن است به كم خونی كشنده دچار شوند.
وی در پایان به كسانی كه دچار یبوست هستند، توصیه كرد: رعایت این نكات در این افراد كمك كننده است. اول تحرك بدنی، و دوم مصرف مایعات به جز چای، و سوم مصرف غذاهای حاوی فیبر اگر این روش ها موثر واقع نشد از جایگزین كردن روغن زیتون به جای سایر روغن ها دمنوش گل محمدی و گلاب و زنجبیل كمك بگیرند.