آیا بحران های زندگی در بیماری دو قطبی موثر است؟

یك روان پزشك گفت: اگر در خانواده ای مادر و پدر هر دو بیماری دوقطبی داشته باشند احتمال تولد فرزند با این اختلال افزایش می یابد.

1402/09/04
|
10:57

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر "فربد فدایی" روانپزشك در گفتگو با برنامه «فراسو» این شبكه رادیویی با بیان این مطلب افزود: بیماری دو قطبی جز اختلالات خلقی طبقه بندی می شود . فرد مبتلا به بیماری دو قطبی از درون دچار  وضعیت خاص خلقی است و ممكن است بسیار افسرده باشد و دلیلی برای آن ندارد. این‌افراد بدون دلیل بسیار خوشحال هستند: یعنی فرد از وضعیت عادی خارج شده  و این وضعیت ها را فرد ممكن است به تناوب داشته باشد .
وی عمده ترین علت دوقطبی را عوامل ژنتیكی دانست و افزود:  شرایط محیطی در این بیماری موثر است . علت این اختلالات  تغییراتی است كه  در میانجی های عصبی رخ می دهد  كه به صورت افسردگی و شیدایی بروز می كند.
فدایی در پاسخ به این سوال كه چرا افراد تمایل بیشتری به سومصرف مواد مخدر دارند، ادامه داد: افراد عادی نمی توانند افسردگی تك قطبی را از دوقطبی تشخیص دهند تشخیص این دو برای دكتر اهمیت دارد چرا كه درمان این دو بیماری ممكن است متفاوت باشد .
وی با بیان اهمیت مشاوره قبل از ازدواج  بیان داشت: اگر در خانواده ای مادر و پدر هر دو بیماری دوقطبی داشته باشند احتمال تولد فرزند با این اختلال افزایش می یابد .اگر قصد ازدواج دارید و مبتلا به دوقطبی هستید نه لازم است وجود بیماری را پنهان كنید و نه در ابتدای امر موضوع را مطرح كنید  بلكه اجازه دهید چند جلسه با فرد آشنایی پیدا كنید سپس موضوع را بیان كنید.
این روان پزشك در پایان اظهارداشت:  بیماری دو قطبی از نوجوانی و جوانی آغاز می شود.  بحران های مختلف  زندگی از جمله تحصیل در مدرسه و دانشگاه و انتخاب شغل در مسیر بیماری موثر است . لذا در این دوران درمان زیر نظر پزشك متخصص توصیه می شود .

دسترسی سریع