مردان 2 برابر زنان درگیر پاركینسون می شوند

یك جراح مغز و اعصاب، با بیان اینكه ابتلا به پاركینسون در مردان 2 برابر زنان است، گفت: پاركینسون در سنین 60 سال به بالا بیشتر شایع است.

1402/08/28
|
10:00

علیرضا زالی، درباره نشانه‌های ابتلاء به پاركینسون توضیحاتی داد و افزود: مهم‌ترین خصوصیتی كه در توصیف لرزش پاركینسونی مشهود است و به پزشك متخصص این امكان را می‌دهد كه پاركینسون را از سایر لرزش‌ها افتراق دهد، كاهش پلك زدن، كندی حركات، تغییر در نمای صورت و مواردی از این قبیل است.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، با بیان اینكه اعمال جراحی تحریك عمقی مغز صرفاً مربوط به لرزش پاركینسون نیست، ادامه داد: اهداف جراحی در درمان پاركینسون متفاوت است، در مواردی كه لرزش‌های فراوان تقریباً زندگی روزمره فرد را مختل كرده و متناسب با لرزش، پزشك جراحی یا دارودرمانی را در دستور كار دارد.

زالی با اشاره به اینكه در پیشینه درمان پاركینسون جراحی بر درمان‌های دارویی مقدم بود، افزود: قبل از دهه 60 درمان پاركینسون جراحی بود، خوشبختانه با ورود داروهای نوین درمان‌های دارویی شكل تازه‌ای به خود گرفت، ضمن اینكه جراحی‌ها معمولاً مشكلاتی مثل اختلال در تكلم را به دنبال داشتند.

وی با اشاره به اینكه درمان‌های نوین و جراحی پاركینسون، قسمت‌هایی از مغز با كمك جدیدترین تكنولوژی‌ها تحریك می‌شوند، با كمك تصاویر توضیحاتی درباره تحریك عمقی مغز در درمان پاركینسون ارائه داد.

زالی با تاكید بر اینكه در درمان جراحی بهترین و كم خطرترین مسیر ورود با كمك نرم‌افزارها محاسبه می‌شود، توضیح داد: روند جراحی بدون درد، با همكاری بیمار و به روش بی‌حسی موضعی انجام می‌شود.

این جراح مغز و اعصاب، با تاكید بر اینكه جراحی تحریك مغز برای درمان پاركینسون، جراحی بسیار دقیقی است خاطرنشان كرد: حتی ذره‌ای اشتباه قابل بخشش نیست، طی فرآیند عمل تیم درمانی با تحریك الكتریكی و آزمایش قبل از جاگذاری، مناسب‌ترین اقدام را با كمترین عارضه انجام می‌دهند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه مهم‌ترین مسئله بعد از جراحی عمقی مغز، تنظیمات دستگاه برای كسب بهترین نتیجه است، اضافه كرد: این جراحی نتیجه كار تیمی است، بعد از جراحی شرایط بیمار باید به صورت دوره‌ای بررسی شود و استفاده از دارو نیز همچنان بر قوت خود باقی است.

به گفته زالی، انتخاب بیمار مناسب برای جراحی مهم است و ضروری است زمان بیماری و اختلالات حركتی فرد مورد ارزیابی قرار گیرد.

وی از پوشش بیمه‌ها در درمان پاركینسون خبر داد و افزود: این بیماری در دسته بیماری‌های صعب‌العلاج و تحت پوشش بیمه‌ها قرار دارد.

دسترسی سریع