آسیب جنین در اثر تغذیه نامناسب مادر باردار

استاد بیماری‌های زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشكی تهران، افزایش وزن مادر در دوران بارداری را حدود 10 تا 12 كیلو دانست.

1402/08/27
|
09:14

مرضیه وحید دستجردی، با اشاره به اهمیت نقش تغذیه در دوران بارداری، گفت: یكی از دوران‌های حساس زندگی بانوان، دوران بارداری است و هر اتفاقی كه در دوران بارداری بیافتد، بر روی جنین و مادر تأثیر مستقیم خواهد داشت.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشكی خاطرنشان كرد: نقش تغذیه سالم در این دوران بسیار مهم است و اگر یك مادر مواد غذایی كه مصرف می‌كند، نامناسب باشد و پروتئین كافی به جنین نرسد، عوارض جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت.

وی افزود: ممكن است عوارض ناشی از دیابت مادر به جنین منتقل شود و جنین دچار ناهنجاری و یا سقط شود، در این‌گونه موارد، مادر باردار باید تحت نظر پزشك دوران بارداری را سپری كند.

دستجردی ادامه داد: تغذیه ناسالم مادر ممكن است بر روی مغز جنین اثر بگذارد و نوزاد با اختلالات مغزی رو به رو شود.

رئیس گروه سلامت زنان فرهنگستان علوم پزشكی خاطرنشان كرد: در رژیم غذایی مادر باید مواد غذایی اصلی مانند پروتئین‌ها، ویتامین‌ها، املاح، ویتامین‌ها، كربوهیدرات‌ها، چربی‌ها و ریزمغذی‌ها وجود داشته باشد تا جنین در رحم مادر دچار سوءتغذیه نشود.

وی با اشاره به وزن مادران باردار، گفت: به طور متوسط افزایش وزن مادر در دوران بارداری، حدود 10 تا 12 كیلو است و مادرانی كه اضافه وزن دارند باید به این نكته توجه داشته باشند كه با رعایت رژیم غذایی سالم، دوران بارداری كم خطری را تجربه كنند.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشكی كشور تاكید كرد: استفاده از اسید فولیك از 3 ماه قبل از بارداری و 4 ماه اول دوران بارداری، امری ضروری است و عدم استفاده از آن در دوران بارداری، ممكن است اثرات جبران ناپذیری بر روی جنین بگذارد.

دسترسی سریع