ارتباط مستقیم تغذیه با بروز سرطان‌ و بیماری‌های قلبی

معاون بهداشت وزارت بهداشت، علت اصلی 80 درصد از مرگ و میرها را ناشی از بیماری های غیرواگیر و تغذیه ناسالم عنوان كرد.

1402/08/15
|
12:02

حسین فرشیدی، در نشست كشوری مدیران بهبود تغذیه معاونت‌های بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشكی كشور در ستاد وزارت بهداشت، گفت: تغذیه، عامل مهمی در سلامت افراد است. تغذیه به همه بیماری‌ها ارتباط دارد. اگر تغذیه به خوبی مدیریت نشود مشكلات عدیده ای در عرصه سلامت پیش می‌آید، زیرا تغذیه در بیماری‌های غیرواگیر از جمله چاقی، دیابت، قلبی و عروقی تأثیرگذار است.

وی افزود: بسیاری از بیماری‌ها را با تغییر ساده در سبك زندگی و تغذیه می‌توانیم كنترل كنیم. قدم اول درمان این بیماری‌ها، تغذیه سالم و فعالیت‌های بدنی است كه می‌تواند بار مالی بسیار زیاد دارو را كم كند.

فرشیدی با بیان اینكه طبق آمار سازمان بهداشت جهانی بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت، پرفشاری خون و سرطان‌ها با دو فاكتور فعالیت بدنی و تغذیه قابل پیشگیری هستند، اظهار كرد: در سال 2019 عوامل خطر تغذیه‌ای 65 هزار مورد مرگ را در كشور موجب شده است و متأسفانه روند این عوامل به طور متوسط در چهار سال اخیر كاهشی نبوده است.

وی با تاكید بر اینكه الگوی تغذیه در جامعه باید عوض شود، گفت: یكی از مؤثرترین راهكارهای كاهش بیماری‌ها، آشنا كردن مردم با غذای مناسب است. مصرف غذا با الگوی مناسب محلی و منطقه‌ای نیز بسیار در این زمینه نقش دارد.

فرشیدی با بیان اینكه ارتقای سطح سواد سلامت از فاكتورهای اصلی برنامه آموزش سلامت خانواده وزارت بهداشت است، ادامه داد: هدف ما باید خودمراقبتی و استراتژی ما باید ارتقای سطح سواد مردم باشد.

وی افزود: در اكثر استان‌های كشور نان به عنوان غذای اصلی مطرح است، پس باید فرهنگ استفاده از نان كامل را در جامعه نهادینه كنیم زیرا بیماری‌هایی مثل سرطان و قلب و عروق مستقیم با تغذیه ارتباط دارند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینكه باید كاری كنیم كه همان ایمانی كه مردم به تأثیرگذاری واكسن‌ها دارند، به پیاده روی و تغذیه سالم نیز داشته باشند، اظهار داشت: كاهش مصرف نمك موجب كاهش فشار خون، كاهش سكته مغزی و مرگ می‌شود. با كاهش مصرف نمك، از 27 درصد سكته‌ها و مرگ‌ها می‌توان پیشگیری كرد. هزینه‌ای كه برای ترویج تغذیه سالم می‌كنیم بسیار كمتر از هزینه بیماری‌های غیرواگیر است.

فرشیدی اظهار داشت: به عنوان پزشك قلب به تمام بیماران توصیه می‌كنم كنار غذا حتماً سبزی یا كاهو مصرف كنند، زیرا تغذیه به همه بیماری‌ها ارتباط دارد.

وی افزود: اگر فقط مصرف قند و نمك را در كل كشور كاهش دهیم بسیاری از مشكلات و بیماری‌ها برطرف می‌شود. باید كاری كنیم كه دستگاه‌های مختلف درباره میزان نمك و قند محصولات بدون كسب اطلاع از وزارت بهداشت تصمیم گیری نكنند.

دسترسی سریع