رئیس گروه تغذیه و دارویی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی گفت: مصرف كنندگان نوشابههای گازدار بیشتر در معرض كمبود كلسیم و پوكی استخوان هستند.
فرشته فزونی اظهار داشت: نوشابههای گازدار حاوی اسید فسفریك هستند كه باعث عدم جذب بخش عمدهای از كلسیم میشوند.
وی افزود: مصرف بیش از حد نمك نیز باعث افزایش دفع كلسیم از بدن میشود. نمك زیاد، كلسیم را از استخوانها جدا كرده و باعث دفع آن از ادرار میشود. در نتیجه زمینه ایجاد پوكی استخوان یا تشدید آن فراهم میشود.
این كارشناس تغذیه با توصیه به مصرف ادویهها، گیاهان معطر، سیر و لیمو به عنوان طعم دهنده غذاها و سالادها توصیه كرد افراد از مصرف تنقلات شور و غذاهای كنسروی به دلیل وجود نمك زیاد پرهیز كنند.
به گفته وی، مصرف سیگار و غذاهای پرچرب نیز باعث اختلال در جذب كلسیم میشود.
فزونی با اشاره به ضرورت حفظ وزن بدن در محدوده ایدهآل، تاكید كرد: از افزایش یا كاهش مفرط وزن پرهیز شود.
وی یادآوری كرد: افرادی كه نمیتوانند در برنامه غذایی خود كلسیم كافی بگنجانند باید با نظر پزشك از مكملهای كلسیم استفاده كنند.