وزیر بهداشت، در تماس های تلفنی با برخی از همتایان خود و سازمانهای بین المللی، پیرامون فجایع انسانی در غزه گفتوگو كرد.
بهرام عیناللهی، در ابتدا طی تماس تلفنی با «صالح الحسناوی» وزیر بهداشت كشور عراق، كشتار زنان و كودكان فلسطینی به ویژه در نوار غزه توسط رژیم غاصب صهیونیستی را جنایت بزرگ انسانی برشمرد كه در طول تاریخ بی سابقه بوده است.
وی از رفتار منفعلانه سازمان بهداشت جهانی (WHO) در خصوص كشتار مردم مظلوم فلسطین و عدم دسترسی آنان به لوازم بهداشتی، درمانی و دارویی انتقاد و تاكید كرد: سازمان بهداشت جهانی متأسفانه در این زمینه عملكرد خوبی نداشته است.
عین اللهی همچنین در این گفت و گوی تلفنی با وزیر بهداشت عراق از اعلام آمادگی تعداد بسیاری از پزشكان و پرستاران ایرانی برای اعزام به سرزمینهای اشغالی جهت ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به آسیب دیدگان مردم بی دفاع فلسطین خبر داد.
وزیر بهداشت با تاكید بر اینكه كشتار بی رحمانه برادران و خواهران مسلمان فلسطینی توسط رژیم غاصب و جنایتكار صهیونیستی دل هر انسانی را به درد آورده است، گفت: متأسفانه در فلسطین اشغالی شاهد رفتارهای ضد انسانی صهیونیستها در حمله به كادر درمان، پزشكی و آمبولانسها هستیم.
وی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر اینكه كشورها نمیتوانند نسبت به فجایع انسانی در نوار غزه و فلسطین اشغالی توسط صهیونیستها بی تفاوت باشند، گفت: برای پزشكان و پرستاران ایران دیدن صحنههایی از درد و رنج مردم غزه كه فاقد ابتداییترین تجهیزات پزشكی و دارو برای درمان هستند، غم انگیز و غیر قابل تحمل است.
وزیر بهداشت كشور عراق نیز در این گفت و گوی تلفنی تاكید كرد: جمهوری اسلامی ایران و عراق باید برای مقابله با این فجایع انسانی و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم فلسطین تلاشهای خود را همسو و هم جهت كنند.
وی با اشاره به كمبود دارو و لوازم پزشكی و همچنین تخریب بیمارستانها در نوار غزه و فلسطین اشغالی تاكید كرد: مسأله فلسطین یك موضوع انسانی و جهانشمول است كه همه ملتهای جهان و وجدانهای بیدار باید نسبت به آن حساس باشند.
در ادامه، عین اللهی طی تماسی با «سلام زواوی» سفیر كشور فلسطین در جمهوری اسلامی ایران، با مردم مظلوم و بی دفاع فلسطین به دلیل كشتار بی رحمانه برادران و خواهران مسلمان توسط رژیم غاصب و جنایتكار صهیونیستی ابراز همدردی كرد.
وزیر بهداشت با اشاره به دفاع جمهوری اسلامی ایران در كنفرانس منطقهای سازمان بهداشت جهانی از مردم مظلوم فلسطین اظهار داشت: از كشتار مردم بی دفاع فلسطین و به خطر افتادن سلامت برادران و خواهران مسلمان خود بسیار نگران و ناراحت هستیم.
وی گفت: بسیاری از پزشكان و پرستاران ایرانی برای اعزام به سرزمینهای اشغالی جهت ارائه خدمات درمانی و بهداشتی به مردم بی دفاع فلسطین اعلام آمادگی كرده اند و ما از سفارت فلسطین در تهران میخواهیم كه برای یافتن راهی به منظور ارسال تجهیزات پزشكی و دارویی به فلسطین اشغالی تلاش كند.
عین اللهی ضمن ابراز تأسف از به شهادت رسیدن دهها پزشك، پرستار و بهیار در فلسطین اشغالی توسط رژیم جعلی صهیونیستی تاكید كرد: سازمان بهداشت جهانی باید رسالت خود را برای كمك به مردم اعم از زنان و كودكان فلسطینی انجام دهد.
«سلام زواوی» سفیر كشور فلسطین در جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن تشكر از وزیر بهداشت كشورمان و كادر سلامت ایران گفت: دهها بیمارستان در فلسطین اشغالی مورد هدف جنگندهها و موشكهای رژیم غاصب صهیونیستی قرار گرفتند كه قادر به ارائه خدمات پزشكی و درمانی به مردم نیستند.
وی افزود: همچنین دهها نفر از اعضای كادر درمان اعم از پزشك، پرستار و بهیار در پی حمله وحشیانه صهیونیستها به شهادت رسیدند و آمبولانسهای حامل مجروحان فلسطینی نیز هدف صهیونیستها قرار گرفته است.
در ادامه، عین اللهی طی تماسی تلفنی با دكتر «احمد المنظری» مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی (WHO )خواستار ایفای نقش تاریخی سازمان بهداشت جهانی (who )برای كمك به مردم بی دفاع غزه و فلسطین شد.
وزیر بهداشت، ضمن یادآوری شهادت و مجروح شدن صدها زن و كودك در مناطق غیرنظامی از سوی رژیم غاصب صهیونیستی خاطرنشان كرد: بر اساس گزارشی كه ما از سازمان منطقهای بهداشت جهانی داریم سیستم پزشكی و درمانی نوار غزه به دلایل مختلف فاقد امكان خدمت رسانی بوده و مراكز مختلف پزشكی و درمانی در نوار غزه و كرانه باختری به صورت غیر انسانی مورد هدف قرار گرفته و امدادرسانی به مجروحین مختل شده است.
وی، با اشاره به تأثر و تأسف جامعه پزشكی جمهوری اسلامی ایران از كشتار بی رحمانه مردم بی دفاع فلسطین تاكید كرد: جامعه پزشكی خواستار ورود و اقدام جدی سازمان بهداشت جهانی در این زمینه است.
عین اللهی خطاب به مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی WHO گفت: ضرورت دارد در این برهه از تاریخ عزم خود را برای یاری رساندن به آسیب دیدگان فجایع انسانی در فلسطین اشغالی جزم كرده و ضمن حمایت از مردم مظلوم فلسطین، زمینه كاهش آلام آنان را فراهم آوریم.
وی از سازمان بهداشت جهانی خواست نگذارد اعتمادی كه مردم به این سازمان دارند دچار خدشه شود و این سازمان در حمایت از مجروحان غزه اقدام جدی و مؤثر صورت دهد.
عین اللهی همچنین از آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همكاری با سازمان بهداشت جهانی WHO برای ارائه خدمات سلامت، ارسال دارو و ملزومات و تجهیزات پزشكی به مردم آسیب دیده و مظلوم فلسطین خبر داد.
وزیر بهداشت، به اعلام حضور كادر سلامت كشورمان برای خدمت رسانی درمانی و فوریتی پزشكی به مردم بی دفاع غزه اشاره و تصریح كرد: برای پزشكان و پرستاران ایران دیدن صحنههایی از مردم غزه كه فاقد ابتداییترین تجهیزات پزشكی و دارو برای درمان هستند، دلخراش و غیر قابل تحمل است.
وی به تجمع بزرگ جامعه نظام سلامت در حمایت از مردم مظلوم غزه كه قرار است فردا 18 اكتبر (چهارشنبه 26 مهرماه) در میدان فلسطین تهران برگزار شود اشاره كرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده اعزام كادر درمان، ارسال تجهیزات پزشكی و دارو به نوار غزه و فلسطین اشغالی است.
«احمد المنظری» مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی WHO نیز در این گفت و گوی تلفنی به تلاش سازمان بهداشت جهانی در زمینه كمكهای درمانی و بهداشتی به مردم فلسطین اشاره و خاطرنشان كرد: مردم فلسطین اكنون در شرایط سختی قرار دارند و ما در سازمان بهداشت جهانی در همان لحظههای اول تلاشهایی را در سه محور صورت دادیم.
وی گفت كه كمكهای پزشكی متشكل از لوازم و تجهیزات پزشكی برای ارسال به مردم فلسطین آماده است و ما منتظر باز شدن گذرگاه رفح برای ارسال این تجهیزات هستیم.
مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی (WHO) همچنین از ارائه خدمات اورژانسی و پزشكی عمومی به مردم فلسطین توسط كارشناسان سلامت در صورت گشوده شدن گذرگاه رفح سخن گفت و تاكید كرد كه با مقامات مصری در این زمینه در حال مذاكره است.
«احمد المنظری» همچنین تاكید كرد كه ما همه تلاش خود و ابزارهای موجود را برای خدمت رسانی و كمك به مردم آسیب دیده فلسطین بكار میگیریم.
مدیر منطقه مدیترانه شرقی سازمان بهداشت جهانی (WHO) در عین حال به نظام كارآمد و قوی بهداشت و درمان جمهوری اسلامی ایران اشاره و تاكید كرد: از نگاه انسان دوستانه ایران در این زمینه و كمك جمهوری اسلامی در شرایط ناگواری كه در منطقه شاهد آن هستیم، تشكر میكنم .