یك متخصص تغذیه، در خصوص میان وعده دانش آموزان در مدرسه، توصیه هایی ارائه داد.
غزاله اسلامیان، با اشاره به اینكه با شروع سال تحصیلی جدید، تغذیه دانشآموزان یكی از مهمترین نگرانیهای والدین است اظهار كرد: اینكه كودكان در منزل و مدرسه از چه الگوی غذایی پیروی كنند اهمیت بسیار زیادی دارد.
وی با اشاره به اینكه به طور كلی پیروی از سبك زندگی سالم به بهبود روند یادگیری، رشد و تقویت سیستم ایمنی كودك كمك میكند، افزود: تنظیم ساعت خواب و بیداری به تنظیم هورمون رشد كمك بسیار زیادی میكند ضمن این كه خواب منظم و عمیق خستگی روزانه دانشآموزان را نیز از بین خواهد برد.
اسلامیان، بهترین و مناسبترین ساعت خواب دانشآموزان را بین ساعت 10 تا 4 صبح عنوان كرد و با بیان اینكه وعده صبحانه یكی از مهمترین وعدههایی غذایی است، گفت: كودك با دریافت درست این وعده غذایی، انرژی كافی برای ادامه روز، یادگیری و تمركز را به دست میآورد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی ادامه داد: اختصاص زمان كافی و مناسب و بدون استرس برای صرف صبحانه اهمیت زیادی دارد، ضمن اینكه همكاری والدین میتواند در ایجاد میل دانشآموز برای دریافت مناسب این وعده مهم غذایی اثر داشته باشد.
اسلامیان توصیه كرد: اگر والدین یا كودك به هر دلیلی نمیتوانند وعده صبحانه را در زمان مقرر و در منزل در اختیار كودك قرار دهند، بهتر است صبحانهای سالم برای مصرف در مدرسه بههمراه داشته باشد.
توجه به دریافت میانوعده های سالم در مدرسه از دیگر مواردی بود كه این متخصص تغذیه و رژیم درمانی دانشگاه به آن اشاره كرد و افزود: با توجه به اینكه قدرت یادگیری و الگو برداری در مدرسه بسیار زیاد است و كودكان تحت تأثیر دوستان و محیط هستند، الگوهای غذایی همسالان میتواند در بین دانشآموزان بسیار پررنگ باشد.
اسلامیان گفت: همراه كردن كودكان برای خرید میتواند راهكار مناسبی برای آشنایی فرزندمان برای انتخاب و آموزش مواد غذایی باشد.
آموزش آشنایی دانشآموزان با برچسب مواد غدایی با هدف انتخاب درست و خریدی سالم یكی دیگر از مواردی بود كه این عضو هیئت علمی دانشگاه به آن اشاره كرد و افزود: كودك خود را با تاریخ تولید و انقضا و اطلاعات تغذیهای مواد غذایی آشنا كنید چرا كه این مسئله كمك میكند تا دانش آموز با آگاهی بیشتری از بوفه مدرسه ماده غذایی سالم انتخاب كند.
وی خطاب به والدین تاكید كرد: اگر دانشآموز آگاهی و اطلاعات كافی درباره مواد غذایی داشته باشد، از بین مواد غذایی میتواند بهترین انتخابها را داشته باشد.
اسلامیان توصیه كرد: بهتر است میان وعدههای سالم غذایی را والدین و بزرگترها در اختیار كودكان قرار دهند، مغز دانهها مثل بادام، گردو و یا فندق میتواند گزینه مناسبی باشد.
وی با اشاره به اینكه شیر به عنوان منبع غذایی غنی پروتئین و كلسیم نیز گزینه مناسبی به عنوان میان وعده است ادامه داد: برای كودكانی كه تحمل لاكتوز را ندارند توصیه میشود از شیرهای بدون لاكتوز استفاده شود.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینكه بسیاری از كودكان به غذاهای صنعتی مثل شكلات، ویفر، كیك و بیسكویت علاقه دارند خاطرنشان كرد: این منابع غذایی حاوی قند ساده هستند و بهتر است كودكان كمتر از این مواد غذایی استفاده كنند نباید این غذاهای ناسالم تبدیل به الگوی غذایی كودكان شود و هرگز این مواد غذایی جایگزین وعده غذایی اصلی نشود.
وی تاكید كرد: نان و پنیر و خرما، نان و پنیر و گردو و انواع املتها و یا تخم مرغ میتواند گزینههای مناسبی برای مصرف باشد.