بر اساس نتایج یك مطالعه كوچك در مقیاس پستانداران، به نظر می رسد واكسن خوراكی كووید 19 نوعی پاسخ ایمنی ایجاد می كند كه می تواند به سرعت عفونت در حال پیشرفت را از بین ببرد.
محققان ژاپنی گزارش دادند كه در برخی از میمونها كه یك قرص آزمایشی واكسن كووید زیر زبانشان قرار داده شده بود، نوعی آنتیبادی تولید شد كه ممكن است ویروس كرونا را در تلاش برای آلوده كردن بدن از طریق غشاهای مخاطی بینی و گلو متوقف كند.
متخصصان بیماریهای عفونی میگویند این چنین واكسنهای خوراكی میتوانند در كمك به تلاشهای بدن برای مبارزه با كووید، بازی را تغییر دهند.
به گفته محققان: «داشتن واكسنهای بدون سوزن پیشرفت بزرگی است و جذب واكسن را افزایش میدهد.»
برای این مطالعه، محققان یك قرص حاوی آنتی ژنی را آزمایش كردند كه برای تحریك پاسخ ایمنی در برابر پروتئین اسپایك ویروس كووید طراحی شده بود.
این مطالعه شامل 9 میمون بود. سه میمون دوز بالای واكسن، سه نفر دوز كم و سه نفر اصلاً واكسن دریافت نكردند.
دو میمون از سه میمون با دوز بالا به واكسن خوراكی پاسخ دادند و نوع خاصی از آنتی بادیها به نام ایمونوگلوبولین A را تولید كردند كه در مخاط عمل میكند و میتواند ویروسها را از كار بیندازد. یكی از سه میمون با دوز كم پاسخ ایمنی مشابهی داشت.
طبق گزارش تیم تحقیقاتی، واكسن خوراكی همچنین هیچ عارضه جانبی قابل تشخیصی ایجاد نكرد.
محققان ژاپنی خاطرنشان كردند كه تلاشهای برای تولید واكسنهای استنشاقی بینی در حال انجام است، اما آنها اشاره كردند كه چنین واكسنهایی معمولاً عوارض جانبی مانند سردرد و تب در سیستم عصبی مركزی ایجاد میكنند.