معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت: با اهدای عضو یك نفر، بیش از 3 تا 4 نفر میتوانند به زندگی طبیعی باز گردند.
علی مشكی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی ایران با اشاره به اینكه یكی از اعمال خداپسندانه در كشور ما بحث اهدای عضو است، عنوان كرد: با اهدای عضو یك نفر بیش از 3 تا 4 نفر میتوانند به زندگی طبیعی باز گردند و این بركت بزرگی برای كشور است.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشكی ایران در بحث پیوند اهدای عضو پیوندی بسیار موفق عمل كرده و بر طبق شاخصهای عملكردی دانشگاه علوم پزشكی ایران، جزو سه مركز اصلی در زمینه فراهم آوری عضو پیوندی از بیماران مرگ مغزی است و تاكنون در بیمارستان رسول اكرم(ص) اهدای عضو پیوندی صورت میپذیرفت.
مشكی افزود: با توجه به برنامهریزی خوب مدیریتی در سطح دانشگاه و همكاری تیم مركز فراهم آوری اعضا (OPU) و رئیس بیمارستان فیروزگر، واحد فراهم آوری اعضا از بیمارستان رسول اكرم(ص) به بیمارستان فیروزگر منتقل شد و از ابتدای تیر ماه در بیمارستان فیروزگر فعالیت این مركز از سر گرفته شده است.
وی تصریح كرد: خوشبختانه پس از مدت كوتاهی از راهاندازی این مركز در بیمارستان فیروزگر اهدای اعضا از 4 بیمار مرگ مغزی انجام شد و اعضای آنها شامل كلیه، كبد و قلب جداسازی شده و برای پیوند به بیماران نیازمند منتقل شد.
مشكی ادامه داد: با توجه به فعالیت كامل بخش OPU از ابتدای تیر ماه در بیمارستان فیروزگر بیماران تمامی مراكز درمانی اعم از مراكز دولتی و خصوصی كه تحت پوشش دانشگاه علوم پزشكی ایران هستند از سوی تیم ارزیاب مورد بررسی قرار میگیرند و با خانواده بیمارانی كه دچار مرگ مغزی شدند تماس گرفته میشود و با آنها هماهنگیهای لازم صورت میپذیرد و رضایت آنها برای اهدای اعضا جلب شده و سپس برای این امر به بیمارستان فیروزگر منتقل میشوند.
وی گفت: همچنین در كمتر از یك ماه واحدهای زیرساختی در بیمارستان فیروزگر آماده شده است، این واحدها شامل سه تخت مراقبتهای ویژه، اتاق عمل پیوند اعضا (OPU) و بخشهای اداری است.
مشكی تصریح كرد: امیدواریم با شروع فعالیت جدید و همزمانی پیوند سه ارگان كلیه، كبد و قلب در این مركز روز به روز شاهد افزایش شاخصهای PMP باشیم و بتوان به زودی این شاخص به بالای عدد 20 ارتقا یابد. همچنین شاخص PMP شاخصی در زمینه ارزیابی عملكردی واحد فرآهم آوری اعضا است. برای دستیابی به این شاخص نیازمند حداقل 10 مورد بیمار اهدا كننده برای فراهم آوری اعضا هستیم كه با پیش بینی متخصصین واحد OPU قطعاً موفق به بالا بردن این شاخص در مدت زمان كوتاهی خواهیم بود.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكی ایران خاطرنشان كرد: برای تیم فرآهم آوری اعضا دانشگاه علوم پزشكی ایران آرزوی موفقیت دارم، امید است با اهتمام دو چندان همكاران ما در بخش OPU بیمارستان فیروزگر شاهد جانبخشی بیشتر به بیماران نیازمند اعضا باشیم.
زراعتیان نژاد دوانی: واحد دوم DCD (اهدا بعد از مرگ قلبی) راه اندازی میشود
سام زراعتیان نژاد دوانی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق و سرپرست واحد پیوند دانشگاه علوم پزشكی ایران درخصوص مركز فراهم آوری و اهدای اعضای پیوندی بیمارستان فیروزگر، عنوان كرد: این مركز با داشتن 3 تخت ICU و مجهز به ونتیلاتورو تمام امكانات مورد نیاز مراقبت از بیماران مرگ مغزی، برای مراقبت استاندارد از بیماران ایثاگر مرگ مغزی آمادگی دارد. همچنین دستگاه پمپ و اكمو برای بیماران دچار مرگ قلبی هم وجود دارد.
وی افزود: با توجه به چینش جدید و بسیار قوی این مركز و ساختار موجود، برآورد میكنیم 20 ایثارگر كه حدود 160 ارگان از آنها برداشت شده است تا انتهای تیرماه ماه به پیوند برسانیم كه این امر به بیمارانی كه در لیست انتظار هستند كمك شایانی میكند.
زراعتیان نژاد دوانی خاطرنشان كرد: برنامه بعدی كه در بیمارستان فیروزگر راه اندازی خواهد شد، واحد دوم DCD (اهدا بعد از مرگ قلبی) خواهد بود. با توجه به وجود زیرساختهای آن و تجریباتی كه ما در طول یك سال گذشته در بیمارستان رسول اكرم (ص) كسب كردهایم، موفق خواهیم شد با "هماهنگ كننده" مستقر در بیمارستان فیروزگر در بیمارانی كه دچار مرگ قلبی شدهاند، پس از شناسایی با استفاده از پمپ قلبی و اكمو شرایطی را جهت پیوند اعضاء ایجاد كنیم.