كُشنده ترین سرطان را بشناسید

دانشیار رادیوانكولوژی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، سرطان معده را شایع‌ترین و كشنده‌ترین سرطان خصوصا در مردان ایرانی عنوان كرد.

1402/01/16
|
11:46

شهرام یوسفی، به مهم ترین ریسك فاكتورها یا عوامل خطر بروز سرطان معده اشاره كرد و گفت: افزایش مصرف فست‌فودها به ویژه در مناطق شهری یك عامل هشدار است كه باعث افزایش ریسك ابتلاء به سرطان معده و بروز بیماری در سال‌های آتی می‌شود.

وی با اشاره به فراگیری عفونت هلیكوباكترپیلوری در جمعیت زیادی از ایرانیان، افزود: متأسفانه عفونت هلیكوباكترپیلوری در كشور ما فراوانی بالایی دارد و از مهم‌ترین عوامل یا ریسك فاكتورهای ابتلاء به سرطان معده به شمار می‌آید.

این دانشیار رادیوانكولوژی استعمال دخانیات اعم از سیگار و قلیان را از مهم ترین عوامل خطر در ابتلاء به سرطان معده دانست و خاطرنشان كرد: این خطر در كمین خود فرد سیگاری و نزدیكانی است كه دود سیگار را استنشاق می‌كنند.

یوسفی با اشاره به اینكه سرطان معده بیشتر در دهه پنجم تا ششم زندگی آقایان ایرانی ایجاد می‌شود، هشدار داد: متأسفانه در مورد سرطان معده روش غربالگری خاصی وجود ندارد و تنها توصیه این است كه با مشاهده علامت‌های مشكوك گوارشی هر چه سریع‌تر برای پیگیری‌های لازم به متخصص مراجعه كنید.

وی سابقه خانوادگی، ایجاد مشكلات گوارشی مثل مشكل در بلع، احساس سیری زودرس، تهوع، نفخ، درد قبل و بعد از خوردن غذا را از نشانه‎‌های اولیه ابتلاء به به سرطان معده عنوان كرد و افزود: به محض مشاهده این علامت‌ها برای بررسی بیشتر به متخصص داخلی یا فوق تخصص گوارش مراجعه كنید.

به گفته یوسفی، هرچه بیماری در مراحل اولیه شناسایی شود، شانس بهبود و علاج كامل بیمار بیشتر است.

دسترسی سریع