آیا كرونا ماندگار خواهد شد؟

یك ویروس‌ شناس، در خصوص اینكه كرونا هم می‌تواند مثل آنفلوانزا به ویروس فصلی تبدیل شود یا خیر، توضیحاتی ارائه داد.

1402/01/16
|
11:45

ابراهیم فقیه لو، به روند افزایشی بیماری كرونا اشاره كرد و افزود: یكی از عواملی كه منجر به روند افزایش عفونت‌های تنفسی می‌شود ازدحام جمعیت و تردد در اماكن شلوغ است.

به گفته این ویروس شناس، در دو سال اخیر بعد از تعطیلات نوروزی موارد ابتلاء به كرونا افزایش پیدا كرده است.

فقیه لو با تاكید بر اینكه كرونا هنوز تمام نشده، خاطرنشان كرد: ویروس كرونا همچنان در چرخش است و ضرورت انجام اقدامات پیشگیرانه برای قطع چرخش ویروس مثل پوشیدن ماسك، شست‌و شوی دست‌ها و رعایت پروتكل‌های بهداشتی باید همچنان رعایت شود.

این متخصص ویروس‌شناسی پزشكی با بیان اینكه در فصل‌های گرم‌تر سال نیز شاهد پیك كرونا بوده‌ایم، گفت: این موضوع در مورد ویروس نوظهوری كه هنوز ایمنی كافی ایجاد نكرده متصور است.

وی نسبت به استفاده خودسرانه از دارو در صورت علامت دار شدن خصوصاً در كودكان و گروه‌های حساس هشدار داد و گفت: استفاده از دارو خصوصاً آنتی بیوتیك باید با تجویز پزشك متخصص انجام شود چون استفاده از برخی آنتی‌بیوتیك‌ها می‌تواند شرایط بیماری را وخیم‌تر كند.

استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی یادآوری كرد: اگر نیاز به دارو دارید باید حتماً با تجویز و معاینه پزشك متخصص دارو مصرف شود ضمن این‌كه بنا به تشخیص پزشك آنتی‌بیوتیك مؤثر استفاده می‌شود.

فقیه لو افزود: ویروس فعلی كرونا كه بیشتر در چرخش است قسمت‌های فوقانی دستگاه تنفسی را درگیر می‌كند و با نشانه‌هایی مثل گلودرد، سردرد و سرفه بروز می‌كند.

وی تاكید كرد: از دست دادن و روبوسی اكیداً خودداری كنید، حتماً در فضاهای بسته از ماسك استفاده كنید، به صورت مكرر دست‌ها را بشویید، حواسمان به واكسیناسیون به‎ موقع گروه‌های پرخطر باشد و اگر فردی علامت‌دار شد خود قرنطینگی را جدی بگیرد.

این متخصص ویروس‌شناسی پزشكی در پاسخ به این سوال كه آیا كرونا هم می‌تواند سرنوشتی مثل آنفلوانزا داشته باشد و به ویروس فصلی تبدیل شود، گفت: معمولاً ویروس‌های تنفسی از الگوی اپیدمیولوژی یكسان تبعیت می‌كنند، در مورد آنفلوانزا در نواحی معتدل پیك عفونت در پاییز و زمستان است و در نواحی گرمسیری در كل فصل سال، به نظر می‌رسد ویروس كرونا نیز آرام آرام از این روند تبعیت كند.

دسترسی سریع