پسران متولدشده از زنانی كه در دوران بارداری مبتلا به كووید19 بوده اند، ممكن است در معرض خطر تأخیر در رشد قرار داشته باشند.
تأخیر در گفتار و عملكرد حركتی شایعترین بیماری تشخیص داده شده در این كودكان در 12 ماهگی بود.این اختلال در پسران دیده شد، اما در دختران دیده نشد.
آندریا اِدلو، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه هاروارد بوستون، گفت: این یافتهها نشان میدهد كه فرزندان پسری كه در رحم در معرض كروناویروس قرار میگیرند ممكن است در معرض خطر ابتلاء به اختلالات عصبی رشدی باشند.
وی در ادامه افزود: تأخیر های حركتی و گفتاری كه در مطالعه ما ذكر شد، به خودی خود چیزی در مورد خطر ابتلاء به اوتیسم، اختلال بیش فعالی، یا سایر تشخیصها كه در مراحل بعدی زندگی انجام میشوند، نشان نمیدهد. مطالعه هنوز نمیتواند به این سوالات پاسخ دهد و تنها به نیاز به پیگیری طولانی مدت این كودكان اشاره میكند.
ادلو توضیح داد: غیرمعمول نیست كه عفونتهای دوران بارداری بر نوزادان تأثیر بگذارد. عفونتهای ویروسی و باكتریایی متعدد در بارداری با افزایش خطر تشخیصهای عصبی رشدی در فرزندان مرتبط است. موضوع رایج، فعال شدن سیستم ایمنی مادر در طول عفونت در بارداری، به جای یك پاتوژن خاص است.
ادلو در مورد این كه چرا پسرها تحت تأثیر قرار میگیرند، اما دختران نه، گفت كه این شرایط بیماری در سایر عفونتها نیز دیده میشود.
او خاطرنشان كرد: مشخص شده است كه پسران هم در برابر تشخیصهای عصبی رشدی آسیبپذیرتر هستند و هم به احتمال زیاد پاسخهای نامطلوبی به مواجهه درون رحمی نشان میدهند.
این مطالعه جدید بیان میكند كه مشخص نیست تغییراتی كه در 12 و 18 ماهگی مشاهده میشود، نشانگر خطرات پایدار برای اختلالاتی مانند اختلال طیف اوتیسم، ناتوانی ذهنی یا اسكیزوفرنی باشد.
ادلو گفت: برای افراد باردار مهمترین كار، واكسینه شدن برای پیشگیری از ابتلا به بیماری شدید كووید 19، بستری شدن در بیمارستان و مرگ است. عوارض بیماری شدید همچنین با افزایش خطر زایمان زودرس همراه است كه خود یك عامل خطر برای پیامدهای نامطلوب رشد عصبی است، بنابراین دلیل دیگری برای واكسینه شدن، جلوگیری از ابتلاء به نوع شدید بیماری است.
همچنین مطالعات اخیر نشان دادهاند كه واكسیناسیون در دوران بارداری میتواند از بستری شدن در بیمارستان به خاطر كووید 19 در نوزادان تا 6 ماهگی محافظت كند.