حفظ سلامت قلب فواید بی شماری دارد، از جمله كاهش خطر ابتلا به بیماری عروق كرونر قلب، سكته مغزی، حمله قلبی و حتی زوال عقل.
خوردن غذاهای سالم یكی از گامهای بزرگ برای محافظت از قلب است. بسیاری از مردم رژیم غذایی خود را نادیده میگیرند تا زمانی كه در سنین بالاتر دچار علائم قلبی عروقی شوند.
در ادامه پنج مورد از بهترین مواد غذایی برای سلامت قلب عنوان میشود.
روغن زیتون
روغن زیتون حاوی بالاترین درصد چربی تك غیراشباع است كه به گفته انجمن قلب آمریكا برای قلب عالی است. این ماده خوراكی به كاهش كلسترول بد LDL و افزایش كلسترول خوب HDL كمك میكند. شما باید بین 1 تا 3 قاشق غذاخوری در روز مصرف كنید، زیرا روغن زیتون سرشار از چربی است.
كینوآ
به گفته مؤسسه ملی بهداشت ایالات متحده، كینوا از جمله غلات غنی از فیبر و بدون گلوتن از آمریكای جنوبی است كه حاوی آنتی اكسیدانها و تمام 9 اسید آمینه ضروری است. آنتی اكسیدانها و اسیدهای آمینه به محافظت و ترمیم سلولها و كاهش خطر بیماری كمك میكنند. به علاوه، فیبر ممكن است كلسترول و فشار خون را كاهش دهد.
یك متاآنالیز مطالعاتی نشان داد كه خوردن كینوا وزن بدن، سطح LDL و چندین عامل پرخطر كلیدی دیگر برای بیماریهای قلبی عروقی را كاهش میدهد. سازمان قلب آمریكا مصرف حداقل سه وعده غلات كامل مانند كینوا را در روز توصیه میكند.
لوبیا سیاه
به گفته مركز كنترل و پیشگیری از بیماریهای ایالات متحده، لوبیا سیاه سرشار از فیبر است كه به بدن كمك میكند سطح كلسترول سالم را حفظ كند و خطر بیماری قلبی را كاهش دهد. همچنین پروتئین بالایی دارد، به همین دلیل است كه گاهی اوقات از آنها به عنوان یك "ابر غذا" یاد میشود. متخصصان خوردن حدود 1 تا 3 فنجان لوبیا در هفته را توصیه میكنند. انواع كم نمك میتواند به ویژه برای سلامت قلب مفید باشد.
گردو
گردو حاوی مقدار زیادی اسید آلفا لینولنیك است كه در بدن به انواع خاصی از اسیدهای چرب اُمگا 3 تبدیل میشود. اسیدهای چرب اُمگا 3 به روشهای مختلفی از جمله كاهش چربیهای تری گلیسیرید در بدن به محافظت از سلامت قلب كمك میكند.
علاوه بر این، مطالعه اخیر نشان داد كه مصرف منظم گردو به مدت دو سال، یك نشانگر التهابی كلیدی مرتبط با بیماری عروق كرونر قلب را كاهش میدهد. از آنجایی كه گردو كالری بالایی دارد، سعی كنید اندازه سهم خود را به كمتر از یك فنجان در هفته محدود كنید.
ماهی سالمون
ماهی سالمون نه تنها حاوی اسیدهای چرب امگا 3 برای سلامت قلب است، بلكه این ماهی صورتی همچنین دارای مقدار زیادی ویتامین B6 است كه به حفظ تعادل اسید آمینهای به نام هموسیستئین برای سلامت مطلوب قلب كمك میكند.
ماهی سالمون همچنین چربی اشباع شده كمی دارد و انجمن قلب آمریكا خوردن دو وعده (85 گرم) در هفته را برای كمك به كاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی و سكته توصیه میكند.
خبرگزاری مهر را در شبكههای اجتماعی دنبال كنید