تحقیقات جدید هشدار می دهد كه عفونت كووید خطر دیابت را افزایش می دهد.
به طور كلی، این مطالعه نشان داد كه ابتلاء به كووید با افزایش 58 درصدی احتمال ابتلای افراد به دیابت پس از ابتلاء به كووید مرتبط است.
با این حال، خطر ابتلاء به بیماری قند خون برای هر یك از بیماران كم بود: محققان دریافتند كه فقط بیش از 2٪ در عرض سه ماه پس از تشخیص كووید 19 به دیابت مبتلا بودند.
قابل ذكر است كه از هر 10 نفر فقط 3 نفر قبل از كووید 19 به دیابت مبتلا شده بودند. این بدان معناست كه 70 درصد پس از ابتلاء به دیابت تشخیص داده شدند.
دكتر «آلن كوان»، محقق ارشد از مؤسسه قلب اسمیت در لس آنجلس، میگوید: «یافتهها نشان میدهد گروهی كه واكسینه نشده بودند به طور قابلتوجهی در معرض خطر ابتلاء به دیابت پس از عفونت بودند، ولی در گروه واكسینهشده اینطور نبود.»
كوان خاطرنشان كرد كه یافتهها قطعی نیست و به مطالعه بیشتری نیاز است.
او افزود: «با این حال، میتوانیم بگوییم كه نتایج ما به شدت حاكی از مزایای محافظتی واكسیناسیون بود.»
به طور خاص، 2.7٪ از بیماران واكسینه نشده در مدت سه ماه پس از ابتلاء به كووید به دیابت مبتلا بودند، در حالی كه تنها 1٪ از شركت كنندگان واكسینه شده در ماههای بعد از عفونت به دیابت مبتلا شدند.
اما چرا ابتلاء به كووید ریسك ابتلاء به دیابت را افزایش میدهد؟
كوان میگوید: «یك نظریه محتمل این است كه التهاب كوتاه مدت و بلندمدت قابل توجه ناشی از عفونت كووید ممكن است بیمارانی را كه از قبل در معرض خطر ابتلاء به دیابت قرار دارند، ریسك ابتلاء به دیابت را در آنها افزایش دهد.»
در واقع، كوان معتقد است كه كووید 19 ممكن است شروع بیماری را در میان بیمارانی كه به دلیل تغذیه نامناسب، چاقی یا كم تحركی در معرض ابتلاء به دیابت هستند، تسریع كند.