در شرایط بحرانی چگونه عمل كنیم؟/ «ماه نشان» آموزش می‌دهد

برنامه «ماه نشان» كاری از گروه تغذیه شبكه رادیویی سلامت است كه روزهای یكشنبه، سه شنبه و پنجشنبه هر هفته، از ساعت 9 صبح روی آنتن رادیو سلامت می‌رود.

1401/10/03
|
15:42

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، فاطمه بی‌تقصیر تهیه‌كننده «ماه نشان» درباره این برنامه رادیویی و اهداف و محتوای آن به خبرنگار مهر گفت: كشور ما، جزو 10 كشور حادثه خیز جهان است به گونه‌ای كه در حوزه زلزله، ششمین كشور لرزه خیز و در بحث سیل، چهارمین كشور سیل خیز هستیم.
وی ادامه داد: با توجه به اجتناب ناپذیر بودن وقوع بحران، باید با سیاستی جامع و برنامه‌ریزی شده و البته همگانی، مجموعه راهبردهای آمادگی مقابله با مخاطرات را در میان شهروندان نهادینه كرد كه یكی از اهداف این برنامه هم همین رویكرد است.
بی تقصیر تصریح كرد: در شرایط بحرانی هر یك از شهروندان حتی اگر از توان، دانش و انگیزه كافی برای كمك به دیگران برخوردار نباشند، دست كم می‌توانند برای حفظ جان خود و اعضای خانواده پیش قدم شوند. بر همین اساس، رویكرد برنامه «ماه نشان»، بررسی ظرفیت‌ها، توان، نقش و آمادگی جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در برابر حوادث و بلایایی طبیعی و سوانح است و این آموزش‌ها از طریق برنامه ارایه خواهد شد.
وی با اشاره به محورها و آیتم‌های برنامه بیان كرد: در ابتدای برنامه مستندی از تجربه گران حوادث یا بلایای طبیعی پخش می‌شود، كه این مستند، روایتی از حادثه‌ای است كه اتفاق افتاده است كه با بازسازی آن، موضوع اصلی برنامه مطرح می‌شود. به عنوان مثال روایتی از یك اتفاق در جاده كه بر اثر طوفان خودرویی آسیب دیده، درخت روی آن افتاده و سرنشینان آن گرفتار شدند پخش می‌شود. در این حادثه، سرنشینان چه عملكردی باید داشته باشند؟ سوالی است كه در برنامه مطرح می‌شود و مخاطبان به آن پاسخ می‌دهد.
این تهیه‌كننده ادامه داد: بعد از پخش نظرهای مردمی درباره موضوع برنامه، آقای هلالی كه اجرای آن بر عهده علی جبلی است، وارد عمل می‌شود. او كارشناس خبره جمعیت هلال احمر است كه ضمن پرداختن به جزئیات حادثه درباره راه‌های كنترل این بحران، نكاتی ویژه و كلیدی را مطرح می‌كند. آقای هلالی، شخصیت اصلی برنامه است كه در قالب كاراكتری كه برای آن تعریف شده است به تشریح حادثه یا بحران و ارائه راهكارهای موجود با توجه به مستندی كه در ابتدای برنامه پخش شده است، خواهد پرداخت.
تهیه كننده برنامه «ماه نشان» در پایان اظهار كرد: آموزش شیوه‌های امداد و نجات در شرایط بحران؛ ارتقاء سطح دانش عموم مردم در رابطه با خود امدادی و خود درمانی در شرایط بحران؛ معرفی نقش هلال احمر در امداد و نجات؛ و آشنایی با خدمات هلال احمر در زمان بروز حوادث غیر مترقبه از جمله اهداف این برنامه است كه در آن به موضوعاتی نظیر امداد و نجات، تداركات پزشكی، درمان و توانبخشی، مدیریت سوانح و كاهش خطرات، خدمات داوطلبانه، خدمات پزشكی و بهداشتی، و درمان‌های اضطراری پرداخته می‌شود از دیگر موارد مورد بحث در برنامه است.
برنامه «ماه نشان» به تهیه كنندگی سهیلا باقری و فاطمه بی‌تقصیر، كاری از گروه تغذیه رادیو سلامت است كه روزهای یكشنبه، سه شنبه و پنجشنبه هر هفته، از ساعت 9 صبح به مدت 10 دقیقه از موج اف. ام ردیف 102 مگاهرتز پخش می‌شود.

دسترسی سریع