تحقیقات نشان می دهد روشی كه توسط آن نوزاد به دنیا آمده است با نحوه واكنش سیستم ایمنی بدنش به دو واكسن كلیدی دوران كودكی مرتبط است.
مشخص شده نوزادانی كه به طور طبیعی متولد میشوند، در مقایسه با نوزادانی كه از طریق سزارین به دنیا میآیند، سطح آنتیبادی بالاتری دارند كه از آنها در برابر باكتریهایی كه باعث عفونت ریه و مننژیت میشوند، محافظت میكند.
محققان رابطه بین میكروبهای روده و سطوح آنتی بادی را پس از واكسیناسیون در گروهی متشكل از 120 نوزاد كه در هفتههای 8 و 12 علیه عفونتهای ریوی و مننژیت واكسینه شدند، مورد بررسی قرار دادند.
محققان رشد میكروبیوم های روده را در سال اول زندگی كودك و پاسخ ایمنی آنها به واكسنها را با آزمایش نمونههای بزاق در 12 و 18 ماهگی دنبال كردند.
در 101 نوزادی كه از لحاظ واكسن حفاظت كننده در مقابل عفونتهای ریوی، برای آنتیبادیها آزمایش شدند، محققان دو برابر میزان آنتیبادی را در نوزادانی كه به طور طبیعی به دنیا آمدند در مقایسه با آنهایی كه با سزارین به دنیا آمدند، یافتند.
تغذیه با شیر مادر با 3.5 برابر سطوح آنتی بادی بالاتر در مقایسه با كودكانی كه با شیر خشك تغذیه شده بودند، مرتبط بود.
میزان آنتی بادی در نتیجه واكسنی كه در برابر مننژیت محافظت میكند بر روی 66 نوزاد آزمایش شد. كارشناسان دریافتند كه سطح آنتی بادیها برای نوزادانی كه به طور طبیعی به دنیا می آیند، بدون توجه به شیردهی، 1.7 برابر بیشتر از آنهایی است كه از طریق سزارین به دنیا می آیند.
میكروبیوم روده در بدو تولد رشد میكند و در چند ماه اول زندگی به سرعت رشد میكند و بیشتر تحت تأثیر روش زایمان، شیردهی و مصرف آنتی بیوتیك است.
محققان دانشگاه ادینبرگ اسكاتلند ارتباط واضحی بین میكروبهای روده نوزادان و سطح آنتی بادیها پیدا كرد.
به عنوان مثال، در میان تعداد زیادی از باكتریهای روده، میزان بالای دو باكتری به ویژه، Bifidobacterium و E. Coli، با پاسخ آنتیبادی بالایی به واكسنی كه از عفونتهای ریوی محافظت میكند، مرتبط بود.
میزان بالای E. Coli همچنین با پاسخ آنتی بادی بالا به واكسنی كه از مننژیت محافظت میكند، مرتبط بود.
نوزاد، باكتریهای بیفیدوباكتریوم و E.coli را از طریق زایمان طبیعی به دست میآورد و شیر مادر برای تأمین قند رشد این باكتریها مورد نیاز است.
تیم تحقیق نتیجه گیری میكند كه میكروبیوم نوزادان در اوایل زندگی به واكنش سیستم ایمنی بدن به واكسنها كمك میكند و سطح محافظت در برابر برخی عفونتها را در دوران كودكی تعیین میكند.
به گفته كارشناسان، برنامههای واكسیناسیون نیز میتواند بر اساس نحوه زایمان یا تجزیه و تحلیل میكروبیوم نوزاد در آینده تنظیم شود.