رییس اداره مراقبت مركز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درباره شرایط خروج و ورود مسافران جام جهانی به كشور در شرایط پاندمی كرونا خبر داد.
دكتر ابراهیم قادری درباره شرایط خروج از كشور و همچنین ورود به كشور در آمد و شدهای جام جهانی فوتبال 2022 قطر، گفت: فرایندهای اعلام شده تغییری نكرده است اما توصیه اكید ما این است كه كسانی كه قصد خروج از كشور را دارند حتما واكسیناسیون كامل (حداقل تزریق 2 دز واكسن) داشته باشند، چون در غیر این صورت برای بازگشت به كشور دچار مشكل میشوند.
وی با اشاره به اینكه كشور قطر محدودیتهای خود را برداشته است، اظهار كرد: البته محدودیتهای ایران برای بازگشت مسافران هنوز پابرجاست. در واقع افراد هنگام ورود به ایران یا باید واكسیناسیون كامل خود را انجام داده باشند و یا اگر واكسیناسیون انجام ندادند باید تست PCR منفی حداقل 72 ساعت قبل از پرواز را در فرودگاه ارائه كنند.
او ادامه داد: با چند فرودگاهی كه در كشور پروازهای برگشت از قطر را انجام میدهند صحبت شده است تا این فرودگاهها امكان انجام رپید تست از مسافران را داشته باشند.
وی افزود: نظام مراقبت سندرومیك در فرودگاهها فعال است و افرادی كه علائم تنفسی یا گوارشی دارند باید با خود اظهاری این موضوع را به مسئولان مربوطه در این بخش اعلام كنند تا تحت آزمایش قرار گیرند.
قادری تاكید كرد: با توجه به اینكه جمعیت زیادی از تمام كشورهای جهان در قطر حاضر خواهند شد و با توجه به اینكه دو بیماری كرونا و آنفلوآنزا در گردش است، توصیه اكید ما به هموطنان استفاده از ماسك و رعایت پروتكلهای بهداشتی است تا مبتلا به بیماری نشوند.
وی افزود: هیچ فرقی ندارد كه اكنون وضعیت شیوع دو بیماری تنفسی آنفلوآنزا و كرونا در قطر چگونه است؛ زیرا ازدحام جمعیتی كه به واسطه حضور مسافران از كشورها و قارههای مختلف رخ میدهد، قطعا شرایط را پیچیده خواهد كرد؛ از این رو نباید فكر كنیم چون آمار كرونا در این كشور خوب است دیگر نكات بهداشتی را رعایت نكنیم.
وی در پاسخ به سوالی درباره توصیههای وزارت بهداشت در خصوص راههای پیشگیری از بیماری وبا نیز تصریح كرد: بعید است در قطر در این زمینه مشكلی پیش آید چون این كشور برگزار كننده جامجهانی است تمهیدات لازم برای تامین آب شرب و غذای سالم را اندیشیدهاند، اما برای پیشگری از عفونتهای غذایی و وبا افراد باید در مصرف مواد غذایی دقت كرده و از مصرف غذاهای مانده پرهیز كنند.
او همچنین با اشاره به اینكه شایعترین راه انتقال آبله میمونی تماس پوست به پوست و نزدیك است، اظهار كرد: مسافران باید از تماس نزدیك با افرادی كه بثورات پوستی دارند، خودداری كنند.