موفقیت آمیز بودن فاز یك آزمایشات بالینی واكسن سرطان سینه

محققان در حال كار بر روی تولید واكسن برای انواع مختلف سرطان از جمله سرطان سینه هستند.

1401/08/22
|
09:21

سرطان سینه در حال حاضر شایع‌ترین سرطان در جهان است. بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، در سال 2020، 2.3 میلیون زن مبتلا به سرطان سینه تشخیص داده شده‌اند و بیش از 7.8 میلیون زن زنده هستند كه در 5 سال گذشته به سرطان سینه مبتلا شده‌اند.

با توجه به داده‌های جدید آزمایش بالینی فاز 1، واكسن جدید مبتنی بر DNA پلاسمید كه قادر به هدف قرار دادن گیرنده در سرطان سینه است، بی خطر به نظر می‌رسد.

مطالعه كنونی افزایش پاسخ ایمنی پس از واكسیناسیون را در افراد مبتلا به سرطان سینه ERBB2 مثبت در مرحله پیشرفته نشان داد.

اكنون، تحقیقات جدید به سرپرستی دكتر «مری دیسیس»، در مؤسسه واكسن سرطان پزشكی دانشگاه واشنگتن بر روی واكسن آزمایشی علیه سرطان سینه نشان داده است كه این واكسن واكنش ایمنی قوی به پروتئین اصلی تومور موسوم به ERBB2 ایجاد می‌كند.

این مطالعه بر روی 66 فرد 34 تا 77 ساله كه سرطان سینه ERBB2 مثبت در مرحله پیشرفته داشتند، دنبال شد. محققان این داده‌ها را دو بار تجزیه و تحلیل كردند: از ژانویه 2012 تا مارس 2013 و از ژوئیه 2021 تا اوت 2022.

شركت كنندگان با دوزهای 10 میكروگرم، 100 میكروگرم یا 500 گرم از واكسن DNA پلاسمید هر ماه به مدت سه ماه واكسینه شدند. محققان ایمنی خون و سمی بودن واكسن را در مقاطع زمانی تعیین شده اندازه گیری كردند و ماندگاری DNA واكسن را از طریق نمونه‌های بیوپسی گرفته شده از محل واكسن در هفته‌های 16 و 36 ارزیابی كردند.

محققان شایع‌ترین عوارض جانبی مرتبط با تزریق را شامل 33 درصد علائم مشابه آنفلوانزا و 36 درصد خستگی مشاهده كردند.

شركت‌كنندگانی كه دوزهای بالاتر واكسن 100 میكروگرم و 500 میكروگرم را دریافت كردند، نسبت به افرادی كه دوز 10 میكروگرم را دریافت كردند، پاسخ ایمنی قوی‌تری نشان دادند، اما تفاوت معنی‌داری بین پاسخ‌های ایمنی به دوزهای 100 و 500 میكروگرم وجود نداشت.

تیم تحقیقاتی همچنین دریافتند كه ماندگاری DNA در محل تزریق با بالاترین دوز واكسن بیشترین میزان را دارد و این ماندگاری DNA با كاهش سریع ایمنی در ارتباط است.

آزمایش‌های بالینی واكسن‌های سرطان سینه كه به تنهایی یا همراه با سایر درمان‌ها تجویز می‌شوند، در چند سال گذشته حدود 25 درصد افزایش یافته است. در حال حاضر گروه‌های مطالعاتی زیادی روی واكسن‌های «نسل بعدی» با فن‌آوری‌های بسیار مؤثر و مواد كمكی كار می‌كنند.

دسترسی سریع