مهمترین علت میگرن

متخصص مغز و اعصاب گفت: استرس و اضطراب شایع ترین عامل سردردهای میگرنی هستند. درصد زیادی از افراد مبتلا به میگرن، از اختلالات اضطرابی رنج می‌برند كه نیاز به مداخلات درمانی دارد.

1401/08/04
|
09:03

نوشین یمانی، متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ سردرد و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در برنامه مادر كودك شبكه سلامت سیما، گفت: میگرن سردردی است كه ارتباط تنگاتنگ با تغییرات هورمونی دارد، پیش از بلوغ شروع میگرن در بین دخترها و پسرها برابر است اما پس از بلوغ در دختران، به دلیل تغییرات هورمونی، این آمار شایع‌تر می‌شود،معمولاً در دوره قاعدگی، زمان استفاده از داروهای هورمونی و همچنین در دوران یائسگی سردردها تشدید می‌شوند.

كارشناس برنامه در پاسخ به این سوال كه باد سرد چه اثری در شروع سردرد دارد؟، گفت: از جمله سردرد هایی كه در فصل سرما بسیار شایع هستند، سردردهای میگرنی است كه در اثر مواجهه با هوای سرد ایجاد می‌شود، البته بیماری سینوزیت هم می‌تواند در فصل سرما باعث سردرد شود.

وی ادامه داد: سینوزیت به دلیل عفونت در مجاری تنفسی و سینوس‌ها بروز می‌كند، در این زمان عفونت باعث بسته شدن مجاری سینوسها و عدم تخلیه ترشحات سینوس می‌شود كه منجر به فشار در سینوسها و درد می‌شود،افتراق سینوزیت و میگرن كار راحتی نیست.

این متخصص مغز و اعصاب یادآور شد: سردردهای میگرنی به صورت مزمن وجود دارند و بیمار چندین سال با این بیماری درگیر است و حالت تهوع و حساسیت به نور نیز تجربه می شود.

یمانی در پاسخ به این سوال كه سردردهایی كه نیمه شب یا صبح زود بیمار را از خواب بیدار می‌كنند، چه ماهیتی دارند؟، گفت: به دلیل اینكه در طول شب فشار داخل مغز به بیشترین میزان خود می‌رسد، پیگیری از نظر وجود تومورهای مغزی ضروری است،البته خواب نامناسب، افزایش فشار خون، تنفس نامناسب حین خواب و همچنین میگرن می‌تواند از جمله دیگر دلایل این سردرد باشد.

این فلوشیپ سردرد در پاسخ به این سوال كه آیا رژیم‌های لاغری می‌تواند باعث سردرد شود؟، گفت: گرسنگی‌های طولانی مدت و كم آبی بدن می‌تواند باعث سردرد شود؛ بنابراین رژیم های لاغری باید حتما تحت نظر متخصص تغذیه انجام گیرد.

وی در خصوص ارتباط بین تنش‌ها و میگرن، گفت: استرس و اضطراب شایع ترین عامل سردردهای میگرنی هستند، درصد زیادی از افراد مبتلا به میگرن، از اختلالات اضطرابی رنج می‌برند كه نیاز به مداخلات درمانی دارد. از دیگر عوامل محرك میگرن، به محرك‌های غذایی مانند شكلات، آجیل ، پنیر، غذاهای كنسروی و فرآوری‌شده وهمچنین غذاهای تند اشاره كرد.

این فلوشیپ سردرد در خصوص استفاده از بوتاكس درمانی در میگرن، گفت: از جمله درمان های كاهنده دردهای میگرنی، تزریق بوتاكس است. تزریق بوتاكس میگرن با بوتاكسی كه در موارد زیبایی استفاده می‌شود، تفاوت دارد و در نواحی پیشانی، شقیقه‌ها، پشت سر و...تزریق می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران در خصوص دردهای میگرنی در بارداری، گفت: در این دوران توصیه می‌شود با اصلاح سبك زندگی، مانندخواب منظم، كنترل سطح استرس و اضطراب و همچنین تغذیه سالم، این سردردها را كنترل كنیم.مصرف مسكن‌های ساده در سه ماهه دوم بارداری بلامانع است.

یمانی در پاسخ به این سوال كه آیا میگرن درمان قطعی دارد،گفت:متاسفانه میگرن، درمان قطعی ندارد و توصیه می‌شود با توجه و توصیه به درمان‌های موثر، شدت و تعداد سردردها را كاهش داد. در صورت بروز سردردهای خفیف و متوسط از مسكن‌های مانند استامینوفن، ژلوفن یا ناپروكسن استفاده شود و در صورت بروز دردهای شدید از داروهای مختص میگرن استفاده كنند.

این متخصص مغز و اعصاب گفت: توصیه می‌شود در 10 الی 15 دقیقه اول شروع سردرد میگرنی، از مسكن‌ها استفاده شود، فرد با ترك محیط كار و قرار گرفتن در یك محیط آرام و تاریك استراحت كند و پس از از بین رفتن علائم سردرد مجدداً به محیط كار بازگردد.

دسترسی سریع