برای اینكه با خواص «میوه زیبایی» بیشتر آشنا شوید، خواندن این مطلب را از دست ندهید.
میوه «به» خواص زیادی برای سلامت ما دارد و نباید از خوردن آن غافل شد.
ویژگی به، در نوع مصرف خام و پخته آن است كه هر دو روش، فواید زیادی دارد.
این میوه سرشار از آنتی اكسیدان است. در واقع تركیبات پلی فنولیك موجود در آن موجب ایجاد خواص آنتی اكسیدانی برای این میوه شده است.
تركیبات آنتی اكسیدانی نیز به دلیل مقابله با رادیكالهای آزاد، اثرات بسیار مثبتی بر سلامت قلب و عروق و پیشگیری از انواع سرطان خواهد داشت.
شاید شنیده باشید كه از «به» به عنوان «میوه زیبایی» یاد میشود. شاید خواص فوق العاده به در درمان لكهای پوستی و آكنه علت اصلی این نامگذاری باشد. مواد موجود در به همچنین میتواند موجب روشنی و درخشندگی پوست شود. به همین علت امروزه انواع مختلفی از ماسكها و كرمها با استفاده از این میوه تهیه میشوند.
ماسكهای خانگی بسیاری هم هستند كه میتوان آنها را با استفاده از به، به راحتی درست كرد. تركیب به و عسل نیز به عنوان تركیبی معجزه آسا برای مقابله با لكها و خشكی پوست شناخته میشود. تركیب این دو ماده میتواند خاصیت به، را برای درمان مشكلات پوستی دوچندان كند.
در طب سنتی برای به، طبیعتی گرم و معتدل عنوان شده است. همین امر باعث شده تا تقریباً همه افراد با هر طبعی بتوانند از خواص آن بهرهمند شوند. در كتب طب سنتی برای به، خواص بسیار زیادی ذكر شده است. همچنین در طب سنتی از دانههای به نیز به عنوان یك داروی پرخاصیت یاد میشود. این دانهها برخلاف میوه آن، دارای طبیعتی سرد و تر هستند.
به پخته پرخاصیتتر است یا خام
اینكه میوه به، به صورت خام مصرف شود یا پخته، سوالی است كه میتواند در ذهن افراد شكل بگیرد.
در پاسخ به این سوال باید عنوان كرد كه به خام خواص متعددی دارد اما نباید از مصرف آن به صورت پخته نیز غافل شد.
خاصیت به، با پختن آن همچنان حفظ میشود و این یكی از مهمترین نكات در مورد این میوه است.
به پخته میتواند به رفع مشكلات گوارشی كمك كند. مصرف این میوه به صورت پخته همچنین میتواند ویار دوران بارداری را كاهش دهد.
از آنجایی كه هضم به خام ممكن است برای برخی افراد سخت باشد، مصرف آن به صورت پخته به آنها توصیه میشود. در طب سنتی برای به پخته خواصی مثل تقویت حافظه و تقویت عملكرد قلب نیز عنوان شده است.
خاصیت ضد التهابی
میوه به دارای مقادیر بالایی ویتامین ث است. تقریباً همه ما میدانیم كه وجود این ویتامین در برنامه غذایی ما ضروری است و میتواند منجر به تقویت سیستم ایمنی شود. همین امر سبب میشود تا مصرف به، بتواند به درمان التهابات كمك كند.
تحقیقات متعدد نشان داده است كه به، میوهای بسیار غنی از فنولیك است. این تركیب سالها است كه در طب سنتی و غربی برای تولید داروهای ضد آنفلوانزا مورد استفاده قرار میگیرد.
از دیگر خواص به، میتوان به ضد ویروسی بودن آن اشاره كرد كه همراه با خواص آنتی اكسیدانی و ضد التهابی به، در مبارزه و پیشگیری از سرماخوردگیها و آنفلوانزا و عوامل بیماری زای ویروسی مشابه بسیار مفید بوده است. بنابراین میتوان از آن به عنوان یك میوه مناسب فصل پاییز یاد كرد.