رئیس دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله، در واكنش به عدم تایید واكسن های ایرانی كرونا در سازمان جهانی بهداشت، توضیحاتی ارائه داد.
حسن ابوالقاسمی گفت: تأیید واكسن در سازمان جهانی بهداشت، یك پروسه طولانی و سخت است.
وی با طرح این سوال كه چه كسانی در سازمان جهانی بهداشت نشسته اند و واكسنها را تأیید میكنند، افزود: طبیعی است فایزر با میلیاردها دلار سرمایه، راحت تر میتواند تاییدیه بگیرد.
ابوالقاسمی با عنوان این مطلب كه تأیید واكسنها به كیفیت آنها ربطی ندارد، ادامه داد: تأیید واكسنها در سازمان جهانی بهداشت، به قدرت، نفوذ و پول بستگی دارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی بقیه الله، با انتقاد از شكل گیری "آپارتاید واكسن" در دنیا، گفت: آنها، سازمان جهانی بهداشت را وارد بازی كردند و پروسهای گذاشتند كه تاییدیه واكسن برای ما سخت شود.
ابوالقاسمی افزود: آپارتاید واكسن، زشتترین و وقیحترین حادثهای بود كه در تاریخ پزشكی دنیا اتفاق افتاد و هیچ كسی راجع به آن صحبت نكرد.
وی با انتقاد از آپارتاید واكسن كه واكسنهای كرونا را در اختیار دیگر كشورها قرار نمیداد، گفت: آنها میخواهند از هر چیزی پول در بیاورند.
ابوالقاسمی ادامه داد: آنها وقتی واكسن تولید كردند، گفتند هر كسی كه میخواهد وارد كشور ما شود، باید واكسن ما را بزند. در حالی كه چنین قاعدهای در سازمان جهانی بهداشت وجود ندارد و هر كشوری سیستم رگولاتوری خودش را دارد.