طبق تحقیقات دانشمندان، مواد غذایی كه دارای روی هستند علائم سرما خوردگی و آنفلوانزا را كاهش میدهند.
همزمان با آغاز فصول سرد سال یكی از بیماریهایی كه همواره سلامت انسانها را به خطر میاندازد، ابتلا به بیماریهای تنفسی از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی و... هستند.
بر همین اساس لازم است بدانید گزینههای غذایی سرشار از زینك (روی) منجر به كاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا و تقویت سیستم ایمنی بدن میشوند.
ماده معدنی زینك برای رشد و ترمیم بافتها ضروری است و در بسیاری از مواد غذایی كه روزانه مصرف میكنیم، یافت میشود.
بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، مصرف مواد غذایی ذكر شده در زیر میتواند سبب كاهش علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا و تقویت سیستم ایمنی بدن شود:
گوشت گاو:
هر 100 گرم گوشت گاو حاوی 8.6 روی است. برای همین هم میتوان گفت كه گوشت گاو منبع طبیعی زینك محسوب میشود. در حالت كلی با داشتن یك برنامه غذایی سالم و متعادل مشكلی برای جذب نیاز روزانه به این ماده معدنی پیش نمیآید.
ماست:
محصولات لبنی ضمن این كه سرشار از كلسیم هستند، زینك فراوان دارند؛ به طوری كه یك فنجان شیر كم چرب یا بدون چربی یك میلیگرم زینك دارد و 17 درصد نیاز روزانه به این ماده معدنی را تامین میكند.
این در حالی است كه یك فنجان ماست كم چرب یا بدون چربی 2.2 میلیگرم زینك دارد و 20 درصد نیاز روزانه به این ماده معدنی را تامین میكند.
لوبیا:
یك دوم فنجان لوبیای قرمز تیره حاوی 0.9 میلی گرم روی است و 6 درصد میزان نیاز به این ماده معدنی را تامین میكند. لوبیا همچنین سرشار از آنتی اكسیدانها و آهن است.
غلات غنی شده صبحانه:
به طور كلی یك وعده از آنها 3.8 میلیگرم زینك دارد و 25 درصد نیاز روزانه به زینك را تامین میكند. برچسب پشت محصول را بررسی كنید تا متوجه شوید غلات محبوب صبحانه شما حاوی چه میزان مواد مغذی است. برای حصول نتیجه بهتر، غلات صبحانهای را انتخاب كنید كه حداقل حاوی پنج گرم فیبر باشد.
بلغور جوی دو سر:
یك دوم فنجان از بلغور جو حاوی 1.6 میلی گرم از روی است و منبع خوبی از فیبر، ویتامینها و سایر مواد معدنی محسوب میشود.
شكلات تلخ:
شكلات هر چه تلختر باشد، زینك بیشتری دارد. حدود 60 تا 69 درصد از انواع كاكائوها، حاوی 0.9 میلیگرم زینك هستند. ممكن است شكلات تلخ به محبوبترین منبع تامین زینك برای شما بدل شود، اما باید به خاطر داشته باشید كه شكلات تلخ نمیتواند به تنهایی نیاز بدن را تامین كند.
به علاوه این كه باید میزان قند و كالری آن را دقیقا محاسبه كنید و روزانه فقط یك تكه شكلات میل كنید.
مرغ:
گوشت مرغ فقط حاوی پروتئین نیست بلكه منبع مفید برای تامین زینك نیز به حساب میآید. برای جذب حداكثر مواد مغذی آن، از مرغ بدون پوست استفاده كنید. فقط 90 گرم مرغ بدون پوست كباب پز شده میتواند زینك روزانه افراد را تامین كند.
آجیل و دانهها:
مغزها و دانهها یكی دیگر از منابع بزرگ زینك هستند. به عنوان مثال، مصرف هر اونس دانه كدو تنبل، 15 درصد نیاز روزانه شما به زینك را برطرف میكند. یك قاشق از دانههای چیا نیز حاوی 0.5 میلی گرم زینك است.