عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی با اشاره به محدودیت مصرف گوجه سبز برای برخی افراد، گفت: كالری گوجهسبز چندان پایین نیست و هر 12 عدد گوجه سبز متوسط حدود 60 كیلوكالری انرژی دارد.
سمیرا ربیعی افزود: گوجه سبز میوه نوبرانه بهاری است كه به دلیل طعم ترش آن طرفداران بسیاری دارد و مطلوب اكثر ذائقهها است.
به گفته وی، این میوه دارای ویتامینهای مختلف نظیر C، A و برخی ویتامینه های گروه Bو مواد معدنی نظیر فسفر و پتاسیم است.
ربیعی با اشاره به اینكه مصرف گوجه سبز باید در برخی افراد با احتیاط صورت گیرد، افزود: بیماران كلیوی و افراد مستعد تشكیل سنگهای كلیوی به دلیل میزان بالای اسید اگزالیك موجود در گوجهسبز باید مصرف این میوه را محدود كنند.
به گفته وی، بیماران مبتلا به زخم معده، ریفلاكس معده و سایر بیماریهای گوارشی نیز به دلیل میزان بالای اسید سیتریك و اسید مالیك موجود در گوجه سبز باید در مصرف این میوه محتاط باشند.
عضو هیئت علمی دانشكده تغذیه خاطرنشان كرد: مصرف این میوه در كودكان زیر سه سال نیز به دلیل احتمال بروز حساسیت باید با احتیاط صورت گیرد. این حساسیت ممكن است به صورت حساسیتهای پوستی، اگزما، سرخ شدن و خارش شدید پوست بروز كند.
ربیعی در ادامه به بیماران كلیوی و افراد مبتلا به پرفشاری خون توصیه كرد در هنگام مصرف گوجه سبز از افزودن نمك به آن پرهیز كنند.
وی، شستشوی كامل و ضدعفونی گوجه سبز قبل از مصرفش را ضروری برشمرد و تاكید كرد: گوجه سبز ممكن است به فضله پرندگان آلوده باشد. همچنین در تماس مستقیم با دست فروشندگان قرار دارد كه در صورت بیمار بودن آنان احتمال انتقال آلودگی و بیماری به میوه و مصرف كننده وجود دارد. بنابراین حتماً باید پیش از مصرف میوه را به خوبی شست و ضدعفونی كرد.
ربیعی با اشاره به كالری این میوه نوبرا نه گفت: برخلاف تصور عموم انرژی گوجهسبز چندان پایین نیست و هر 12 عدد گوجه سبز متوسط، یك واحد میوه محسوب میشود كه حدود 60 كیلوكالری انرژی دارد. بنابراین افراد دارای اضافه وزن نباید در مصرف گوجه سبز زیادهروی كنند.