چرا داشتن كبدی سالم مهم و ضروری است؟

یك متخصص تغذیه گفت: كبد یكی از ارگان‌های ضروری و مهم بدن به شمار می‌رود كه نقص آن باعث اختلال در كل بدن می‌شود، پس بهتر است مواد مضر برای كبد را از رژیم غذایی خود حذف كنیم.

1401/03/07
|
11:37

سمیرا مرادی اظهار كرد: كبد یكی‌از اندام‌های ضروری در بدن است كه در داشتن دستگاه گوارش سالم و پركار بسیار كمك می‌كند و به هیمن دلیل حفظ كبد یك امر ضروری برای سالم ماندن است.

وی با اشاره به این‌كه كبد یك ارگان مهم و ضروری برای حذف سموم در جریان خون است چراكه همانند یك فیلتر عمل می‌كند، عنوان كرد: همچنین كبد ویتامین‌ها ومواد معدنی را در بدن ذخیره می‌كند و قندهای ذخیره شده را در صورت نیاز بدن به انرژی تبدیل می‌كند تا نیاز بدن را رفع كند.

مرادی افزود: داشتن كبدی سالم، می‌تواند یك عامل مؤثر در داشتن وزنی مناسب و مطلوب، همچنین لازم است بدانید كه داشتن رژیم ناسالم می‌تواند منجر به بیماری‌های كبدی مانند هپاتیت، سیروز، كبد چرب و یا حتی سرطان شود.

این متخصص تغذیه عنوان كرد: ازجمله مواد غذایی و غذاهایی كه مانع داشتن كبدی سالم می‌شوند می‌توان به الكل، نمك، شكر، آرد سفید و تصفیه شده، چربی‌های اشباع شده، غذاهای بسار تند، سرخ شده و داروها اشاره كرد.

وی با اشاره به این‌كه با نوشیدن نوشیدنی‌های الكلی عملكرد طبیعی كبد مختل می‌شود، بیان كرد: الكل می‌تواند با استفاده از مواد ساختاری‌اش سلول‌های كبد را از بین ببرد كه نتیجه آن می‌تواند ایجاد بیماری‌هایی اعم از هپاتیت یا سیروز باشد.

مرادی با اشاره به این‌كه مصرف بیش از حد نمك می‌تواند منجر به افزایش فشارخون و ابتلا به بیماری‌های كبدی شود، اظهار كرد: بنابراین قبل از خوردن مواد غذایی و خوراكی كه خریداری می‌كنید، برچسب پشت آن‌ها را مطالعه كنید تا از میزان نمكی كه در آن استفاده شده مطلع شوید.

این متخصص تغذیه با اشاره به این‌كه شكر برای سلامت كبد مضر است، ادامه داد: خوردن دسرهای شیرین، نوشیدنی‌های شیرین، آب نبات و سایر مواد شیرین دیگر كه با استفاده از شكر فرآوری شده‌اند، كاملاً خطرناك هستند و می‌توانند كبد را به خطر بیندازند و حتی باعث برخی بیماری‌های كبدی مانند فیبروز شوند.

وی عنوان كرد: مصرف بیش‌از حد كربوهیدرات می‌تواند بدن را از سوزاندن چربی برای تولید انرژی، منع می‌كند و به جای سوزاندن آن باعث انباشته شدن آن می‌شود.

مرادی بیان كرد: مصرف بیش از حد كربوهیدرات نیز باعث افزایش سطح انسولین می‌شود كه عامل اصلی بیماری‌های قلبی است و بدن كربوهیدرات اضافی را به گلیكوژن تبدیل و آن‌ها را در كبد ذخیره می‌كند كه به صورت چربی انباشته و باعث افزایش وزن و چاقی می‌شود.

این متخصص تغذیه تصریح كرد: غذاهای چرب دارای كالری و سطوح گلیسیرید بالایی هستند كه می‌توانند به راحتی به كبد آسیب برسانند، برای داشتن كبد سالم نیاز به مصرف كم گوشت‌های پر چرب، سس مایونز و سوسیس استفاده كنید.

وی ادامه داد: خوردن غذاهای تند می‌تواند به كبد آسیب وارد كند و مهم نیست كه غذاهای تند خیلی زیادی را مصرف كنید و می‌تواند مشكلات گوارشی ایجاد كند.

مرادی عنوان كرد: چربی‌های موجود در مواد مغذی می‌توانند در ساخت بافت و غشای سلولی استفاده شوند، مشكل این است كه زمانیكه شما از آن به بیشترین میزان و وعده‌های متفاوت استفاده می‌كنید می‌توانند به كبد آسیب برسانند و دیگر در تولید انرژی استفاده نشده و انباشته می‌شوند.

این متخصص تغذیه بیان كرد: بعضی از داروها می‌توانند عوارض جانبی داشته باشند كه اگر اشتباه تجویز شده یا به میزان زیادی استفاده شوند عوامل جبران ناپذیری ایجاد كنند، همچنین لازم به ذكر است كه بگوییم اگر به صورت خود درمانی اقدام نمایید می‌تواند آسیب جدی را ایجاد كند و به همین دلیل برای استفاده از داروها، باید به متخصص مراجعه كنید.

دسترسی سریع