رسانه ملی حامی كودكان ایرانی/ نقش پیشگیری در رسانه‌های تخصصی

آسیب‌پذیرترین گروه‌های جامعه، كودكان و نوجوانان هستند و خطرهای گوناگون، همواره آنها را تهدید می‌كند. یكی از این خطرات، كودك‌آزاری است.

1396/05/28
|
11:03

این مقوله معلولی است از عامل‌های چندگانه كه مشكلات جبران‌ناپذیری را برای كودكان و نوجوانان در معرض آسیب ایجاد می‌كند. هر نوع كوتاهی و غفلت یا ارتكاب به هر عملی باعث می‌شود بهداشت و سلامت جسمانی و روانی كودكان و نوجوانان به مخاطره انداخته شود.
طبیعی است درخصوص این مهم باید دستگاه‌های فرهنگی وارد عمل شوند و رسانه ملی نیز در این حوزه تا به حال برنامه‌های متعددی را روانه آنتن كرده است. به همین بهانه با مدیران، كارشناسان، روان‌شناسان و جامعه‌شناسان این مساله را مطرح كرده‌ایم كه رسانه ملی باید از چه راهكارهایی بهره ببرد تا به كودكان آموزش بدهد هیچ وقت به كسی اجازه ندهند وارد حریم خصوصی‌شان شود و اگر مشكلی پیش آمد چطور با والدین مطرح كنند. همچنین والدین در این مواقع به جای داشتن رفتارهای هیجانی، واكنش‌های درست داشته باشند.
*** نقش پیشگیری در رسانه‌های تخصصی
دكتر «صدیقه اعتماد سعید»، مدیر شبكه رادیویی سلامت درباره نقش رسانه ملی در راستای فرهنگ آموزش به كودكان و والدین برای عدم ورود به حریم خصوصی و مقوله كودك‌آزاری به جام‌جم گفت: بحث كودك‌آزاری برای همه جوامع مطرح است و نه فقط جامعه ما؛ بنابراین رسانه ملی در حوزه پیشگیری باید فعالیت داشته باشد. هنگام اتفاق شاید تنها كاری كه باید انجام بدهیم، كنترل هیجانات رویداد است. البته چگونگی ورود رسانه برای كنترل هیجانات مبحث دیگری است. آموزش والدین برای فرزندپروری و اولیایی كه در حوزه تربیتی فعال هستند مثل مربیان مهد و مدرسه، نقش به‌سزایی دارد.
وی ادامه داد: آموزش عمومی باید از سه سالگی شروع شود و والدین باید به بچه‌ها مواردی را كه مختص حریم خصوصی است، آموزش بدهند. بچه‌ها باید بدانند چگونه از خودشان مراقبت كنند و چه مواقعی واكنش‌های كودكانه خودشان را نسبت به نظرهای سویی كه وجود دارد، نشان بدهند. البته باید آموزش از والدین و مربیان شروع شود. باید آموزش‌های پیشگیرانه در برنامه‌های رادیو و تلویزیون برای والدین و مربیان داشته باشیم و این مختص رسانه‌های تخصصی است كه به شكل علمی این مبحث را مورد بررسی قرار بدهند.
مدیر رادیو سلامت با اشاره به برجسته‌سازی فرهنگی در این حوزه گفت: باید از نظرات متخصصان بهره‌مند شویم. یكی از ساختارهای خوب آموزشی در حوزه كودك‌آزاری، فیلم و سریال است. فیلمنامه‌نویسان نه براساس نظرات شخصی‌شان، بلكه با كمك متخصصان آشنا به حوزه رسانه و مقوله كودكان و فرزندپروری باید قصه‌های جذاب و گیرا در این حوزه بنویسند كه برای مخاطبان نقش آموزشی داشته باشد.
اعتماد سعید در پاسخ به این سوال كه رادیو سلامت در این حوزه چه برنامه‌هایی دارد، توضیح داد: در حوزه فرزندپروری دو برنامه با نام‌های «كودك من» و «فرزند من» داریم كه كودك من مختص بچه‌های تا هشت سال است و فرزند من برای كودكان بالای هشت سال. در این برنامه روان‌شناسان و متخصصان كودك حضور دارند و درباره حریم خصوصی، سلامت جنسی كودكان، تربیت جنسی و... صحبت می‌كنند. یكی از موضوعاتی كه فراموش می‌شود خانواده مجرم است كه نگاه جامعه به آنها باعث می‌شود در زندگی با مشكلات زیادی روبه‌رو شوند. ما در برنامه «سایبان آرامش» این موضوع را مورد بررسی قرار داده‌ایم تا خانواده مجرم آسیب‌های كمتری ببینند.

دسترسی سریع