بیماری آرتریت می تواند عملكرد افراد را به ویژه در زمان تشدید درد مفاصل با مشكل مواجه كند به گونه ای كه فرد نمی تواند حتی امور روزانه را به راحتی انجام دهد.
پیشنهاد ورزش و انجام تمرینات بدنی به بیماران مبتلا به آرتریت ممكن است متناقض به نظر برسد، اما در واقع می تواند برای سلامت جسمی و روانی آنها مفید باشد. از تقویت عضلات اطراف مفاصل گرفته تا بهبود تحرك، ورزشهای مناسب برای مفاصل می تواند برای افرادی كه از بیماری خودایمنی رنج میبرند بسیار مفید باشد. علاوه بر این، ورزش برای سلامت روان نیز مفید است.
حركات ورزشی كه در تسكین دردهای آرتریت تاثیرگذار است. میتوان این تمرینها را با شدت متوسط شروع كرد و به تدریج شدت آن را افزایش داد:
پیاده روی: پیاده روی ساده ترین و آسان ترین ورزش است. این ورزش به طور خاص برای افرادی كه زانو و كمر درد دارند، مفید است. می توان با راه رفتن روی سطح صاف و هموار آغاز كرد و به تدریج به سمت سطوح ناهموار و شیبدار پیش رفت.
یوگا: یوگا یكی از بهترین روش های انجام تمرینات كششی است. حركات كششی می تواند به رفع درد مفاصل در چندین ناحیه به جز زانو و كمر كمك كند. می توان با تمریناتی كه از انجام آنها راحت هستید، شروع كنید و به تدریج شدت آنها را افزایش دهید. قبل از شروع حركات كششی لازم است بدن را گرم و هر تمرین را دو تا سه بار تكرار كرد.
پیلاتس: پیلاتس شامل حركات كنترل شده ای است كه می تواند انعطاف پذیری را بهبود بخشیده و درد مفاصل را تسكین دهد. این روش روی عضلاتی تمركز دارد كه تعادل و تحرك فرد را بهبود می بخشد. حركات پیلاتس را نیز باید با شدت ملایم آغاز و به تدریج شدت آن را افزایش داد.
دوچرخه سواری: دوچرخه سواری یك ورزش با شدت متوسط است و برای بهبود سلامت قلب و عروق عالی است. مراقبت از سلامت قلب و عروق به خصوص در مبتلایان به آرتریت روماتوئید حائز اهمیت است.
تمرینات قدرتی: تمرینات قدرتی تركیبی از تمرینات با شدت متوسط تا زیاد است كه علائم آرتریت را هدف قرار می دهد. تمرینات قدرتی به افزایش ظرفیت بی هوازی، كاهش درد آرتریت و مدیریت وزن كمك می كند. به طور كلی تمرینات قدرتی می تواند به فرد كمك كند تا از عوارض جانبی ساعت های طولانی بی تحرك بودن در طول روز جلوگیری شود.