شاید یكی از مهم ترین نكات مهم در حفظ سلامت بدن در روزهایی كه هوا آلوده می شود، نوع تغذیه ای است كه می بایست به آن اهمیت بدهیم.
بنابر توصیه كارشناسان تغذیه، تا آنجا كه میتوانید، آنتی اكسیدان مصرف كنید.
آنتی اكسیدانها شامل سلنیوم و بتاكاروتن هستند كه بهترین دوستان شما در طول روزهای آلودگی هستند.
طالبی، انبه، كدوحلوایی، فلفل دلمهای، اسفناج، كلم برگ و زردآلو سرشار از بتاكاروتن هستند.
سلنیوم در غذاهای دریایی، مرغ، نان، مغزها و غلات كامل و سبوس دار یافت میشود.
خوردن كرفس، اسفناج، گوجه فرنگی، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و كاهو را در هرجا هستید، در ماشین، خانه یا در اداره فراموش نكنید.
این موادغذایی سرشار از ویتامین ث هستند و طبق مطالعات، این غذاها اثرات مضر آلودگی هوا را كمتر میكنند.
ویتامین E در جوانه گندم، روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون و سبزیجات با برگهای سبز یافت میشود.
شیر، كره و زرده تخم مرغ نیز منابع خوبی از ویتامین E هستند.
هر روز یك سیب بخورید زیرا پكتین موجود در آن از شما در برابر مسمومیت با سرب ناشی از آلودگی هوا محافظت میكند.
در طول آلودگی هوا، شیر، ماست و سایر محصولات لبنی را تا آنجا كه میتوانید مصرف كنید. لبنیات حاوی فسفر، منیزیم و كلسیم هستند كه به شما در مقابله با اثرات آلودگی هوا بر بدنتان كمك میكند.
پروتئین شیر میتواند سرب را به یك تركیب محلول تبدیل كند و مانع جذب سرب به بدن شود و سرب را از بدن خارج كند.
كلسیم و آهن، جذب سرب را كمتر میكنند و از این طریق شما را از آلودگی هوا مصون نگه میدارند.