مطالعات نشان می دهد رژیم غذایی نامناسب، صرف نظر از عوامل خطر ژنتیكی، با 30 درصد افزایش خطر ابتلا به دیابت مرتبط است.
عوامل خطر ژنتیكی و كیفیت رژیم غذایی به طور مستقل با دیابت نوع 2 مرتبط هستند. یك رژیم غذایی سالم با كاهش خطر دیابت در تمام سطوح خطر ژنتیكی مرتبط است.
این نتایج حاصل مطالعه محققان یك بیمارستان بر روی بیش از 35 هزار بزرگسال است.
مطالعات قبلی نشان دادهاند كه پیروی از یك سبك زندگی سالم با كاهش خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 در پروفایلهای ژنتیكی مرتبط است، اما اینكه آیا پروفایلهای ژنتیكی تا حدی با عوامل سبك زندگی ارتباط برقرار میكند یا خیر مشخص نبود.
این تیم دریافتند كه صرف نظر از خطر ژنتیكی، كیفیت پایین رژیم غذایی در مقایسه با رژیم غذایی با كیفیت بالا، با افزایش 30 درصدی خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 مرتبط است.
به گفته محققان، این مطالعه شواهدی ارائه داد كه نشان میدهد خطر ابتلاء به دیابت نوع 2 كه به افزایش خطر ژنتیكی و كیفیت پایین رژیم غذایی نسبت داده میشود، مشابه مجموع خطرات مرتبط با هر عامل به تنهایی است. چنین دانشی میتواند به اطلاع رسانی و طراحی استراتژیهای آینده برای پیشگیری از دیابت كمك كند.