یك راهكار مهم و اثرگذار برای مهار آسیبهای كبدی در افراد مبتلا به هپاتیت، پیروی از رژیم غذایی سالم و متعادل است.
این رژیم غذایی باید حاوی محصولات لبنی كم چرب یا فاقد چربی، مقادیر زیادی میوه و سبزیجات، منابع چربی خوب مانند آجیلها و دانهها، روغن زیتون، غلات كامل مانند جو، برنج قهوهای، جو دو سر و پروتئینهای كم چرب از جمله سفیده تخم مرغ، مرغ، انواع لوبیاها و ماهی باشد.
افراد مبتلا به هپاتیت به طور روزانه باید مخلوطی حاوی كربوهیدراتهایی با فیبر بالا، پروتئینها، میوهها و سبزیجات را مصرف كنند. همچنین توجه به مصرف زیاد مایعات نیز ضروری است. به طوری كه نوشیدن روزانه حدود 10 لیوان آب برای افراد مبتلا به هپاتیت از اهمیت بالایی برخوردار است.
مبتلایان به هپاتیت همچنین باید توجه داشته باشند كه خوردن غذاهای ناسالم میتواند باعث تشدید آسیب كبدی شود.
خوردن غذاهای با كالری، چربی و قند بالا باعث افزایش وزن میشود. این افزایش وزن خود منجر به تجمع چربی در كبد میشود. كبد چرب باعث خطرات زیادی برای سلامتی از جمله زخمهای كبدی و سیروز میشود.
بنابراین مبتلایان به این بیماری باید از خوردن غذاهای حاوی چربی اشباع از جمله خامه، كره، گوشت چربی دار، غذاهای سرخ شده و محصولات لبنی پرچرب و مواد شیرین و قندی همچون نوشابهها، كیكها، شیرینیها و محصولات پخته شده بسته بندی و آماده و نیز غذاهای پرنمك خودداری كنند.
غذاهای فرآوری شده نیز یكی از مواردی است كه افراد مبتلا به هپاتیت باید از مصرف آن جدا خودداری كنند.
از سایر اقدامات احتیاطی در این بیماران میتوان به شستن مناسب و درست گوشت، سبزیجات و میوهها و از بین بردن هر گونه بقایای مضر در مواد غذایی اشاره كرد. همچنین شست و شوی دستها هر بار قبل و بعد از هر وعده غذایی نیز ضروری است.