متخصص طب ایرانی با تاكید براینكه بیخوابی موجب كسالت و آسیب به هضم غذا میشود گفت: رعایت نكردن شرایط روزه داری میتواند موجب ضعف قوه بدن و بیماری پس از ایام روزه داری شود.
علیرضا یارقلی متخصص طب ایرانی درباره راهكارهای تقویت بدن در نیمه دوم ماه رمضان گفت: معمولا روزه داران با مزاج های مختلف در نیمه دوم ماه مبارك رمضان احساس ضعف دارند چون به مراحل پایانی این پاكسازی یك ماهه نزدیك می شویم و اگر نكاتی را رعایت نكنیم، بدنمان دچار ضعف قوه خواهد شد.
وی بر مصرف پروتئینهای گیاهی و حیوانی در ایام روزه داری به ویژه نیمه دوم ماه رمضان تاكید كرد و اظهار داشت: نباید از مصرف پروتئین غافل شویم. سویا یك منبع پروتئینی است ضمن اینكه باید از گوشت هرچند كم به ویژه در وعده سحر استفاده كرد.
یارقلی تاكید كرد: گوشت هضم سنگینی دارد. وقتی انواع گوشت را با هم مخلوط میكنیم . معده باید راههای متفاوتی را طی كند تا آن را هضم نماید. مخلوط كردن گوشت گوسفند با گوشت گاو یا شتر و دیگر گوشتها كار درستی نیست. بهتر است گوشت گوسفند به صورت خالص چرخ شود. استفاده از پودر سماق در هنگام سرخ كردن این گوشت میتواند بوی زهم آن را بگیرد.
متخصص طب سنتی كشورمان در ادامه خاطرنشان كرد: در كنار غذاها باید از انواع مصلحات و هضم كننده ها استفاده كنیم. استفاده از سماق، زردچوبه و لیموعمانی می تواند در هضم غذا به ما كمك كند. در انتهای غذا میتواند از دمنوش انیسون استفاده كرد تا به هضم غذا كمك كند.
وی تاكید كرد: كمخوابی ضعف قوه ایجاد میكند. به ویژه برای شبهای قدر باید پس از افطاری یك تا دوساعت خوابید تا بتوان با نشاط بیشتری به اعمال سحرگاهی پرداخت و پس از اذان صبح هم باید 1 تا 2 ساعت استراحت كرد. خواب خوب ، مهمتر از غذای خوب است. خواب، موجب هضم بهتر غذا میشود و كم خوابی موجب بروز كسالت پس از ماه مبارك رمضان میشود. خوابیدن قبل از اذان ظهر در حد نیم ساعت اشكال ندارد. اما برای افرادی كه از سركار میآیند و میخواهند قبل از افطار كمی استراحت كنند باید فقط در حد نیم ساعت بخوابند تا دچار كسالت نشوند. خوابیدن در این ساعات موجب نشاط نمیشود.