یك متخصص تغذیه گفت: بیشتر ما گاهی اوقات سردرد داریم، اما میگرن اغلب طولانیتر از سردرد است و اثرات جسمی بیشتری نسبت به سردردهای معمولی دارد.
سمیرا مرادی اظهار كرد: میگرن یك سردرد شدید است كه معمولاً در یك طرف سر و اغلب با حالت تهوع یا حساسیت به نور همراه بوده و باعث ایجاد تغییرات التهابی در سلولهای عصبی میشود كه درد را ایجاد میكنند.
وی با اشاره به اینكه توجه به رژیم غذایی یكیاز بهترین سدهای دفاعی در برابر میگرن است، عنوان كرد: شما باید تلاش كنید تا غذاهای پیشگیرانه را در رژیم غذایی خود گنجانده و مصرف غذاهایی كه باعث میگرن میشوند را محدود كنید.
مرادی ادامه داد: غذاهای طبیعی كه مواد نگهدارنده یا طعم دهندههای مصنوعی ندارند، گزینههای مناسبی برای شروع برنامههای غذایی هستند.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینكه عدم مصرف محركهای احتمالی در رژیم غذایی ممكن است به نفع افراد مبتلا به میگرن باشد، بیان كرد: طبق گفته كمیته پزشكان مسئول پزشكی كه رژیمهای غذایی گیاهی را بهعنوان روشی برای بهبود سلامتی ترویج میكند، بیماران مبتلا به میگرن باید غذاهای بدون درد استفاده كنند.
وی عنوان كرد:PCRM مواد غذایی و نوشیدنیهایی مانند برنج مخصوصاً برنج قهوهای، شیرین كنندههای طبیعی یا طعم دهندهها، مانند شربت افرا و عصاره وانیل، میوههای خشك شده یا پخته شده، به ویژه انواع غیر مركبات مانند گیلاس و زغال اخته، سبزیجات نارنجی، زرد و سبز مانند كدو تابستانی، سیبزمینی شیرین، هویج و اسفناج را بهعنوان غذاهای بدون درد معرفی میكند.
مرادی با اشاره به اینكه بنیاد میگرن آمریكا گوشت تازه، مرغ و ماهی را بهعنوان غذاهای میگرن طبقهبندی میكنند، افزود: نكته اصلی این است كه از مصرف گوشتهای فرآوری شده، دودی و آبگوشت خودداری كنید.
این متخصص تغذیه عنوان كرد: ازجمله سایر محركهای میگرنی میتوان به استرس، مصرف الكل، تغییرات آب و هوا، تغییر در عادات خواب و مصرف داروهای خاص، این نكته را نیز باید در نظر داشت كه اگر یك یا هر دو والدین شما مبتلا به میگرن باشند، 75 درصد احتمال دارد كه شما هم به میگرن مبتلا شوید، همچنین زنان در حدود سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا هستند.
وی با اشاره به اینكه محدود كردن مصرف غذاهای محرك میتواند باعث كاهش حملات میگرن شود، بیان كرد: ازجمله غذاهای دیگر یا مواد افزودنی كه باعث تحریك میشوند، میتوان به پیازها، كافئین، آسپارتام، شكلات، تخممرغ، گوجه فرنگی، آجیل و خشكبار، محصولات لبنی، میوههای خانواده مركبات، الكل، نیترات موجود در موادغذایی و گندم ازجمله ماكارونی و محصولات نان اشاره كرد.
مرادی با اشاره به اینكه مبتلایان به میگرن اغلب توجه دارند كه گرسنگی و حذف وعدههای غذایی میتواند باعث سردرد آنها شود، عنوان كرد: گرسنگی طولانی مدت در بین وعدههای غذایی ممكن است باعث حمله میگرن شود یا به دلیل افت قند خون سردرد را شدیدتر كند، فاصله انداختن بیشاز حد در بین وعدههای غذایی، خطر ابتلا به سردرد را افزایش میدهد، بنابراین بیماران میگرنی باید وعدههای غذایی بیشتر و كوچكی را انتخاب كنند.
این متخصص تغذیه بیان كرد: حفظ وزن سالم برای كاهش خطر میگرن مهم است، اضافه وزن یا چاقی باعث بروز میگرن یا بدتر شدن آن میشود، در صورت ابتلا به میگرن چند نكته ویژه را باید در مورد كاهش وزن خود در نظر بگیرید، اینكه در طول روز آب زیادی بنوشید و سعی كنید تعداد وعدههای غذایی را افزایش دهید.
وی با اشاره به اینكه میگرن یك مشكل بسیار شایع است، عنوان كرد: این بیماری در حدود 18 درصد از كل زنان و 6 درصد از كل مردان را مبتلا میكند كه مطالعات نشان داده یك اختلال ژنتیكی است، اما محیط، شیوه زندگی و رژیم غذایی هنوز هم میتواند نقش مهمی در بروز آن داشته باشد.
مرادی تصریح كرد: برای كمك به تسكین دردهای میگرنی، باید یك ژورنال غذایی داشته و به علائم احتمالی خود بعد از تغذیه توجه كنید، ژورنال غذایی میتواند به شما و پزشكتان برای شناسایی غذاهای محرك میگرن و تهیه یك برنامه شخصی برای مدیریت آن كمك كند.