مضرات زولبیا و بامیه

متخصص طب سنتی، در خصوص مصرف چای و قهوه و مضرات زولبیا و بامیه در ماه مبارك رمضان توضیحاتی ارائه كرد.

1401/02/05
|
11:00

علیرضا یارقلی گفت: در ماه مبارك رمضان روزه داران از نوشیدن قهوه، نسكافه و چای پررنگ پرهیز كنند یا كمتر استفاده كنند چرا كه مصرف آنها باعث تشدید تشنگی در طول روز می‌شود اما چنانچه فردی به خوردن چای عادت دارد بهتر است چای اصیل ایرانی بدون عطر و اسانس و بسیار كمرنگ بنوشد.

وی توصیه كرد به منظور كنترل تشنگی در ماه مبارك رمضان از پاشویه آب سرد، شستن صورت و دست‌ها با آب سرد و پاشیدن آب خنك به سر و سینه، اسپری گلاب روی صورت و در فضای خانه استفاده شود و همچنین بوییدن سیب و خیار، خواب متعادل و كوتاه قبل از اذان ظهر نیز توصیه می‌شود.

این متخصص طب سنتی در مورد بهبود وضعیت گوارش روزه داران نیز تاكید كرد: همچنین به منظور بهبود وضعیت گوارشی در این ماه به روزه داران خوردن زیتون ساده كم نمك یا زیتون پرورده و سبزی خوردن تازه، ریحان، نعناع، برگ ترب، مرزه، جعفری و…، در كنار وعده افطار و سحر توصیه شد كه می‌تواند گزینه مناسبی برای بهبود گوارش، رفع یبوست مزاج و پاكسازی معده در بهار است.

یارقلی در خصوص مضرات مصرف شیرینی جات به خصوص زولبیا و بامیه در ماه مبارك رمضان نیز گفت: این مواد با ارزش غذایی كم، قند و چربی بالا، دیر هضم و پركالری است كه مصرف آنها در ماه مبارك رمضان نه تنها نفعی به بدن نمی‌رساند بلكه منجر به چاقی، تشدید احساس عطش و گرسنگی در طول روز، افزایش قند و چربی خون، مشكلات قلبی و عروقی و…، می‌شود.

وی افزود: توصیه می‌شود در صورت تمایل به مصرف زولبیا و بامیه آن را به میزان خیلی كم و در حد هفته‌ای یك یا دو مرتبه به میزان یك یا دو تكه كوچك مورد استفاده قرار دهند چرا كه خوردن بیش از حد این شیرینی مشكلات زیادی را در بدن ایجاد می‌كند كه منجر به افزایش ناگهانی قند خون شود پس از مدت كوتاهی این قند افت كرده و باعث ایجاد گرسنگی كاذب می‌شود كه پرخوری و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت. همچنین مصرف زیاد زولبیا و بامیه باعث ایجاد تشنگی در طول روز می‌شود.

این متخصص طب سنتی گفت: به جای این شیرینی می‌توان از حلواهای سنتی و قندهای طبیعی مانند خرما، توت خشك، كشمش، شیره انگور، انجیر خشك و…، استفاده كرد.

دسترسی سریع