مصرف این خوراكی‌ها برای افطار مناسب نیست

با آغاز ماه مبارك رمضان، تغییر در برنامه غذایی و ساعت غذا خوردن افراد می‌تواند سبب بروز برخی مشكلات گوارشی شود؛

1401/01/27
|
09:45

موضوعی كه با رعایت برخی نكات تغذیه‌ای از جمله دقت در انتخاب خوراكی‌هایی كه در وعده مهم افطار مصرف می‌كنیم می‌تواند تا حد زیادی از بروز مشكلات گوارشی جلوگیری كند.
نوشیدن شیر به تنهایی، آب سرد، برخی میوه‌ها مثل هندوانه، هلو، خیار و خربزه برای گشودن روزه مناسب نیست؛ زیرا باعث تولید مواد نامناسب در دستگاه گوارش می‌شود. البته شیر گرم و شیرین شده با عسل یا شكر و یا به شكل معجون مانعی ندارد. آب بسیار سرد نیز در این هنگام باعث از بین رفتن حرارت ذاتی معده شده و آن را ضعیف می‌كند.

توجه كنید كه بلافاصله بعد از سحری یا شام نخوابید؛ زیرا این كار باعث فشار به دهانه معده و عدم قرارگیری غذا در انتهای معده برای هضم كامل می‌شود و لذا عواقبی مثل رفلاكس، نفخ و سوء هاضمه را به دنبال خواهد داشت و از طرفی خواب نیز نا آرام و مختل خواهد بود؛ لذا حداقل نیم ساعت بعد از صرف این وعده‌ها نخوابید.

از فعالیت بدنی بلافاصله پس از صرف سحری یا شام بپرهیزید. حداقل تا یك ساعت پس از غذا هیچ فعالیت سنگینی از جمله دویدن، شنا، طناب زدن مجاز نیست، اما قدم زدن آرام و كوتاه مفید است.

بنابراعلام دفتر بهبود تغدیه وزارت بهداشت، برای كاهش احساس تشنگی و گرما از این نوشیدنی‌ها استفاده كنید؛ عرق كاسنی، عرق شاطره، عرق كاهو، تخم خرفه، ماءالشعیر طبی، فالوده هندوانه با سكنجبین میل كنید. البته افرادی كه معده و كبد سرد دارند باید در مصرف این نوشیدنی‌ها احتیاط كنند.

دسترسی سریع