روزه داران در ماه رمضان به دلایل رعایت نكردن برخی نكات دچار مشكلات گوارشی یا عطش و تشنگی میشوند كه میتوانند با دمنوشهای مفید از این مشكلات جلوگیری كنند.
روزه داری در ماه رمضان فریضهای الهی است كه سبب افزایش سلامتی میشود. برخی از روزه داران به دلیل رعایت نكردن برخی نكات در ماه رمضان دچار مشكلات گوارشی، بوی بد دهان و عطش و تشنگی میشوند. روزه گرفتن باید فرصتی برای سرزندگی دوباره بدن باشد نه اینكه مشكلاتی برای سلامتی به وجود آورد.
با این بخش همراه باشید تا با دم نوشهای مفید ماه رمضان آشنا شوید چرا كه این دمنوشها برای رفع عطش و سایر مشكلاتی كه ممكن است در ماه رمضان برای شما اتفاق افتد، مفید هستند.
چای بابونه
چای بابونه دارای طعم میوهای شبیه سیب است و معمولاً برای مشكلات دستگاه گوارش توصیه میشود. بابونه دارای خواص ضد التهابی، ضد اسپاسم و تسكین دهنده است، به این معنی كه میتواند دیواره روده را تسكین و گرفتگی معده را كاهش دهد. نوشیدن چای بابونه باعث كاهش ناراحتی معده و شكم شده و همچنین به تسكین نفخ معده و اضطراب و استرس كمك خواهد كرد.
بابونه یك گیاه با رایحه ملایم است، اما اگر نسبت به محرك هایی مانند گل داوودی و گل محمدی حساسیت دارید، مصرف بابونه نیز میتواند آلرژی ایجاد كند. تركیبی به نام apigenin در چای بابونه وجود دارد كه از انتقال فشار عصبی روی ذهن جلوگیری كرده و به آرامش بیش از حد سیستم عصبی كمك میكند كه در نتیجه با اضطراب و افسردگی مقابله خواهد كرد.
چای نعناع فلفلی
یك گیاه خنككننده برای تسكین معده است. گرفتگی معده را از بین میبرد، با افزایش تولید صفرا، نفخ را تسكین میدهد و باعث هضم غذا میشود و به سوخت و ساز چربیها در روده كوچك كمك میكند. چای نعناع همچنین میتواند برای حالت تهوع و میگرن مفید باشد.
منتول ( جوهر موجود در در نعناع فلفلی) اعصاب را آرام میكند. نعناع فلفلی همچنین دارای خواص ضد باكتریایی است كه تب، سرفه و سرماخوردگی را درمان خواهد كرد. مصرف منظم این نوشیدنی تسكین، نه تنها میكروبهای بیماریهای مختلف را از بین میبرد، بلكه از ورود باكتری به بدن شما جلوگیری میكند، از این رو از برخی بیماریهای احتمالی نیز پیشگیری خواهد كرد.
ویتامین B، آنتی اكسیدان ها، كلسیم و پتاسیم موجود در عصاره برگ نعناع به عنوان آنتی بادی برای مقابله با بیماریهای جدی عمل میكند. همچنین این نوشیدنی محرك شادی نیز است.
چای زنجبیل
ریشه تند و معطر گیاه زنجبیل توسط بسیاری از فرهنگها در پخت و پز و در پزشكی استفاده شده است. زنجبیل حتی در دوران بارداری نیز درمانی بیخطر برای تهوع و استفراغ در نظر گرفته میشود. چای زنجبیل برای درمان معده از نظر سوء هاضمه، حالت تهوع یا گاز شكم قابل استفاده است.
همچنین گفته میشود چای زنجبیل سرفه، سایر مشكلات تنفسی را درمان میكند و میتواند فشار خون را كاهش دهد. در تحقیقات نشان داده شده است كه جینجرول، یكی از اجزای زنجبیل، رشد تومور را مهار میكند. بسیاری از متخصصین ادعا میكنند كه چای زنجبیل درد آرتروز و دردهای عضلانی را نیز تسكین خواهد داد.
چای رازیانه
مصرف یك فنجان چای رازیانه بعد از غذا میتواند مشكلات گوارشی مانند سوزش معده، نفخ شكم، گرفتگی معده و اسهال را درمان كند. رازیانه همچنین بوی بد دهان را كاهش میدهد و به عنوان ضد باكتری در دهان عمل میكند.
چای رازیانه همچنین حاوی آنتی اكسیدان است، آنتی اكسیدانها به مولكولهای خون متصل میشوند كه با آسیب اكسیداتیو مقابله میكنند. این نوشیدنی به روند فعالیت كلیه و كبد و همچنین به تولید سلولهای جدید كمك كرده و حتی علائم پیری را كاهش میدهد.
چای لیمو
تركیب لیمو با نعنا آرامش معده را تقویت میكند و حالت تهوع و استفراغ را تسكین میدهد، علاوه بر خاصیت تقویت كنندگی، به ایجاد احیای سیستم ایمنی میكند. لیمو منبع بسیار خوبی از ویتامین C است كه میتواند زخمها را التیام بخشد و استحكام استخوانها و دندانها را حفظ كند.
با شروع سرماخوردگی و آنفولانزا، چای میتواند به عنوان یك ضد بیوتیك موثر عمل كند. بیوفلاونوئیدهای موجود در لیمو به جلوگیری از رشد و گسترش سلولهای سرطانی كمك كرده، آنتی اكسیدانهای موجود در آن باعث كاهش التهاب و علائم آرتروز شده و همچنین میتوانند رادیكالهای آزاد بدن را كاهش دهند.
بنابراین تركیب هر گیاه با لیمو فواید بسیاری را به همراه دارد. مانند چای زنجبیل لیمو كه احتمال سوزش معده و سوء هاضمه را كاهش داده، باعث جذب بهتر غذا توسط بدن میشود و از آروغ و نفخ بعد از خوردن زیاد جلوگیری میكند و همچنین اشتهای شما را نیز بهبود میبخشد.
چای قاصدك
چای قاصدك برای درمان دردهای عضلانی، از دست دادن اشتها، ناراحتی معده، گاز روده، سنگ صفرا، درد مفاصل، اگزما و كوفتگی استفاده میشود. همچنین میزان ادرار را افزایش میدهد و به عنوان ملین برای افزایش حركات روده عمل میكند.
برخی از افراد از قاصدك برای درمان عفونت، به ویژه عفونتهای ویروسی و حتی سرطان و همچنین به عنوان ماده تقویتكننده پوست، تقویتكننده خون و هضم استفاده میكنند.
چای سبز
چای سبز به عنوان سالمترین نوشیدنی در كره زمین شناخته شده است. این ماده مملو از آنتی اكسیدانها و مواد مغذی است كه تأثیرات زیادی بر بدن دارند وهچنین دارای تركیبات درمانی از جمله پلی فنول ها، كاتچینها و انواع مختلف دیگر فلاونوئیدها است.
چای سبز به بهبود عملكرد مغز، از دست دادن چربی، تقویت حافظه، از بین بردن سلولهای سرطانی و كاهش خطر سرطان و همچنین به جلوگیری از دیابت كمك میكند. مصرف چای سبز برای سلامت دستگاه گوارش به هزاران سال قبل برمی گردد.
چای رویبوس
رویبوس، چای گیاه قرمز نیز نامیده میشود. مانند چای زنجبیل، چای رویبوس یك راهحل عالی برای درمان ناراحتی معده است. كوئرستین، ماده ضد التهاب موجود در این گیاه معده را آرام میكند.
عرق بیدمشك
اگر بعد از افطار با خوردن میوههای دارای طبع سرد دچار معده درد یا اختلالاتی در ناحیه شكم شدید، برای رفع این مسئله از عرق بید مشك استفاده كنید. این عرق برای رفع عطش بسیار عالی است و موجب كاهش گرما در بدن میشود.
عرق بیدمشك یك آرام بخش خوب نیز میباشد پس ین عرق را با مقداری آب، تخم شربتی و گلاب مخلوط كرده و سپس بنوشید. توجه كنید این عرق ممكن است قند خون را به شدت كاهش دهد.
عرق كاسنی و شا تره
مخلوط عرق كاسنی و شا تره از بهترین عرقیات در ماه مبارك رمضان است. نوشیدن این عرق نه تنها سبب بهبود عملكرد معده و اندام گوارشی میشود بلكه باعث مقاومت بدن در برابر گرما و رفع عطش نیز خواهد شد.
یك یا 2 استكان از این عرقیات را در فاصله افطار تا سحر بنوشید تا در طول روز از احساس خشكی در دهان و گلو خلاص شوید. اگر فشار خون تان پایین است آن را با شكر یا گلاب مخلوط كرده و سپس استفاده كنید.
عرق بهارنارنج
عرق بهار نارنج یكی از بهترین عرقیجات برای رفع ناراحتیهای گوارشی است. خوردن این عرق بعد از افطار میتواند شما را سرحال كند زیرا نشاط آور بوده و اضطراب را از بین میبرد. همچنین نوشیدن این عرق سردردهای ناشی از گرمازدگی را بهبود میبخشد. این عرق را میتوانید با شربتها یا عرقیات دیگر مخلوط كرده و میل كنید.