یك متخصص تغذیه به بیان توضیحاتی در خصوص تغذیه در ماه مبارك رمضان پرداخت. مرتضی عقبایی در پاسخ به این سوال كه چگونه میتوان در ماه مبارك از افزایش وزن جلوگیری كرد، گفت:
یكی از دغدغهها در ماه مبارك داشتن برنامه غذایی مناسب است كه بتوانیم در آن تناسب انداممان را حفظ كنیم و یا با كنترل غذا خوردن به سمت تناسب اندام بهتر حركت كنیم. اگر شما میخواهید بدنی سلامت در طی روزه داری داشته باشید باید هر 3 وعده غذایی سحر، افطار و شام را به صورت جداگانه و با تركیبات مناسب شامل پنج گروه اصلی نان و غلات، میوهها و سبزیجات، گوشتها، لبنیات و مغزها را مصرف كنید.
وی ضمن اشاره به اینكه حجم مواد غذایی باید متناسب با نیاز بدنی و میزان فعالیتتان تنظیم شود، افزود: از جمله اشتباهات رایجی كه در این ماه انجام میشود استفاده بیش از حد از مواد غذایی حاوی شكر و سایر قندهای ساده و مواد غذایی سرخ كرده و همچنین تك وعده و حجیم غذا خوردن یعنی از افطار به افطار است. امیدوارم با رعایت بهداشت تغذیه در ماه مبارك رمضان در كنار عبادت از سلامتیتان هم مراقبت كنید.
این متخصص تغذیه در خصوص ویژگیهای وعدههای غذایی مناسب در ماه مبارك رمضان گفت: آنچه ما به عنوان وعده سحر، افطار و شام در ماه مبارك رمضان مصرف میكنیم میتواند به ما كمك كند تا روزهداری راحتتری داشته باشیم. برای وعده سحر از آنچه به عنوان صبحانه استفاده میكنیم میتواند مناسب باشد و برای مثال تركیبات پروتئینی همچون پنیر، كره بادام زمینی در كنار نان و مقدار كمی از قندهای ساده نظیر خرما و عسل و كمی لبنیات میتواند هم سیری مناسبی ایجاد كند و هم مانع از سنگین شدن بیش از حد شود.
وی ضمن اشاره به اینكه استفاده بیش از حد از پروتئین در وعده سحر میتواند سبب تشنگی در طول روز گردد، ادامه داد: در وعده افطار با توجه به اینكه شما گرسنگی طولانی مدتی را تجربه كردید و سطح قند خون شما كاهش پیدا كرده است، استفاده از قندهای ساده و مایعات گرم میتواند فعالیت سیستم گوارشی شما را تنظیم و تحكیم كند كه به سمت متابولسیم ساده بر گردد.
این پزشك متخصص در رابطه با ویژگیهای وعده شام در ماه مبارك رمضان افزود: بهتر است در وعده شام از كربوهیدارت نظیر نان، برنج و سیب زمینی، كمی پروتئین و سبزیجات خام و پخته استفاده شود و مصرف دو تا سه میوه عدد كفایت میكند و چنانچه ظرفیت معده اجازه نداد میتوان كمتر هم از آن استفاده كرد.