یك مطالعه نشان داد كه چربیهای ترانس باعث افزایش كلسترول بد (LDL) و كاهش سطح كلسترول خوب (HDL) میشوند كه میتواند در ایجاد فشار خون بالا نقش داشته باشد.
فشار خون سالم به سلامت قلب كمك میكند و خطر سكته و حمله قلبی را كاهش میدهد. در صورت تجربه افزایش فشار خون، انتخاب رژیم غذایی یكی از مهمترین عواملی است كه باید در نظر بگیرید. در حالی كه دارویی وجود دارد كه ممكن است به كنترل فشار خون بالا كمك كند چرا رژیم غذایی خود را برای كنترل طبیعی فشار خون بالا تغییر ندهید؟ با اجتناب از خوردن این ده غذا از بدترین غذاها برای فشار خون بالا فشار خون خود را پایین آورده و سلامت خود را بهبود بخشید:
1- گوشتهای فراوری شده بمب سدیم واقعی هستند
مصرف زیاد نمك با فشار خون بالا و مشكلات قلبی عروقی مرتبط است. گوشت فرآوری شده حاوی سدیم است كه سازندگان از آن برای نگهداری این گوشت استفاده میكنند. اگر غذاهای پر نمك از جمله ترشی، پنیر، نان و سایر چاشنیها را به آن اضافه كنید ساندویچ شما ممكن است به یك بمب سدیم واقعی تبدیل شود. اگر از فشار خون بالا رنج میبرید به هر قیمتی شده از خوردن گوشت فرآوری شده خودداری كنید.
2- محصولات كنسرو شده از گوجه فرنگی
محتوای نمك اكثر سسهای كنسرو شده گوجه فرنگی، سسهای پاستا و آب گوجه فرنگی بسیار بالاست. از آنجایی كه سدیم مقدار مایعات را در خون افزایش میدهد فشار خون شما را نیز افزایش میدهد.
در حالی كه بهتر است گوجه فرنگی تازه بخورید هم چنان میتوانید از محصولات كنسرو شده لذت ببرید. فقط مطمئن شوید كه محصولات كنسرو شده گوجه فرنگی كم سدیم را انتخاب میكنید. این محصولات بر فشار خون شما تاثیر نمیگذارند و حاوی آنتی اكسیدانهای قوی مانند لیكوپن هستند.
3- گوشت قرمز برای افراد مبتلا به فشار خون مضر است
مطالعات نشان داده است كه گوشت قرمز مانند گوشت خوك، بره و گوشت گاو میتواند باعث فشار خون بالا شود. هنگامی كه بدن گوشت قرمز را متابولیزه میكند ممكن است موادی تولید كند كه فشار خون را افزایش میدهد. برای كاستن از مضرات گوشت قرمز برشهای نازكتر را انتخاب كنید یا مصرف آن به حداقل ممكن برسانید. افرادی كه فشار خون مكرر و شدید دارند باید گوشت قرمز را از رژیم غذایی خود حذف كنند.
4- غذاهای قندی خطر فشار خون بالا را افزایش میدهند
چند راه وجود دارند كه مصرف روزانه قند میتواند بر فشار خون شما تاثیر بگذارد. یك مطالعه نشان داد كه شكر و نوشیدنیهای شیرین شده با شكر خطر افزایش وزن را در كودكان و بزرگسالان به طور یكسان افزایش میدهند. افراد دارای اضافه وزن اغلب فشار خون بالا و سایر علائم را تجربه میكنند.
شكر اضافه شده ظرفیت افزایش مستقیم فشار خون را دارد. بر اساس یك مطالعه، كاهش 2.3 قاشق چایخوری قند میتواند فشار خون سیستولیك (فشار خون سیستولیك همان عدد اول یا عدد بالا در اندازهگیری فشار خون است. این عدد نشان دهنده حداكثر فشاری است كه خون شما به دیواره شریانها (سرخرگ ها) هنگام ضربان قلب وارد میكند) را تا 8.4 میلی متر جیوه و فشار خون دیاستولیك (فشار خون دیاستولیك همان عدد دوم یا عدد پایین در اندازهگیری فشار خون است. این عدد نشان دهنده حداقل فشاری است كه خون شما به دیواره شریانها (سرخرگ ها) هنگام استراحت قلب وارد میكند) را تا 3.7 میلی متر جیوه در زنان مبتلا به فشار خون بالا كاهش دهد.
5- نودل به ضرر سلامتی شماست
سدیم موجود در نودل ممكن است باعث فشار خون بالا شود و احتمال سكته و بیماری قلبی را افزایش دهد. خوردن منظم نودل میتواند مصرف نمك تركیبی شما را در به میزان دو برابر افزایش دهد و ممكن است حتی متوجه آن نشوید. هر چه بیشتر مصرف كنید خطر ابتلا به فشار خون بالا بیشتر میشود.
غذاهای بسیار فرآوری شده مانند نودل مملو از چربیهای اشباع شده و ترانس هستند. در یك بسته آن 4 گرم چربی اشباع وجود دارد. چربیهای ترانس چربیهای مصنوعی هستند كه ماندگاری و پایداری غذاهای بستهبندی شده را افزایش میدهند.
یك مطالعه نشان داد كه چربیهای ترانس باعث افزایش كلسترول بد (LDL) و كاهش سطح كلسترول خوب (HDL) میشوند كه میتواند در ایجاد فشار خون بالا نقش داشته باشد. چربیهای ترانس موجود در نودل نیز برای سلامت قلب شما مضر هستند. هم چنین، مشخص شده كه چربیهای اشباع شده باعث افزایش سطح كلسترول LDL در خون میشوند.
6- سوپهای كنسرو شده دارای مقدار زیادی سدیم هستند
در مقایسه با نودل یك وعده سوپ كنسرو شده ممكن است گزینه سالمتری به نظر برسد. در حقیقت، اگر فشار خون خود را كنترل میكنید از این سوپ دوری كنید.
یك قوطی سوپ سبزیجات یا مرغ حاوی 2140 میلی گرم سدیم است در حالی كه یك قوطی سوپ گوجه فرنگی 1110 میلی گرم سدیم دارد. سوپهای كنسرو شده كم سدیم و بدون نمك و بدون سدیم وجود دارند كه میتوانید آن را انتخاب كنید. با این وجود، بهتر است سوپ را خودتان بپزید و در صورت نیاز آن را منجمد كنید.
7- پیتزای منجمد مصرف سدیم شما را افزایش میدهد
مواد موجود در پیتزاهای یخ زده میتواند به معنای واقعی كلمه مصرف سدیم شما را افزایش دهد. جدا از سدیم، پیتزای یخ زده سرشار از قند و چربی اشباع شده است كه به فشار خون بالا كمك میكند.
علاوه بر پنیر و سس گوجه فرنگی، گوشتهای فرآوری شده در پیتزای یخ زده مقدار زیادی نمك به بدن شما میرسانند. سازندگان هم چنین نمك را برای افزایش طعم پیتزا اضافه میكنند. یك پیتزای پپرونی 30 سانتی متری منجمد 3140 میلی گرم نمك دارد كه به طور قابل توجهی بالاتر از مقدار مجاز روزانه 2300 میلی گرم است.
در صورت امكان، پیتزای خود را با پنیر كم سدیم و گوشت غیر فرآوری شده درست كنید. سعی كنید خمیر خانگی را خود درست كنید و پیتزایتان را با انواع سبزیجات پر كنید.
8- سیب زمینی سرخ كرده خطرات ناخوشایندی برای سلامتی دارد
سیب زمینی سرخ شده كه به رنگ طلایی درآمده قطعا طعم فوق العادهای دارد. با این وجود، فشار خون شما از آن قدردانی نمیكند سیب زمینی سرخ كرده سرشار از نمك و چربی است كه میتواند باعث افزایش قند خون، چربی شكم، فشار خون بالا و سطح كلسترول بالا شود.
اگر عاشق سیب زمینی سرخ شده هستید میتوانید به جای سرخ كردن آن با پختن سیب زمینی سالمتری درست كنید. روش پخت به شما این امكان را میدهد كه مقدار روغنی كه معمولا در هنگام سرخ كردن استفاده میشود را كاهش دهید.
9-سس سالاد
ممكن است متوجه آن نباشید اما به احتمال زیاد یك ماده شگفت انگیز البته از جنبه منفی در سس سالاد مورد علاقه خود را كه در فروشگاه خریداری میكنید كشف میكنید: شربت ذرت با فروكتوز بالا. اگر رژیم غذایی شما سرشار از قند باشد احتمال ابتلا به چاقی و فشار خون بالا در شما افزایش خواهد یافت.
طبق بررسیای صورت گرفته مصرف مقدار زیادی فروكتوز احتمال ابتلا به فشار خون را افزایش میدهد. بنابراین، اگر فشار خون شما در حال حاضر در سطح بالایی قرار دارد افزودن قند اضافی به وعدههای غذایی كه حتی متوجه خوردن آن نمیشوید تنها اوضاع را بدتر میسازد.