توصیه های مهم كه شما را از بیماری های خطرناك نجات می دهد

در راستای حفظ سلامت، یكی از نكات مهمی كه همیشه مورد توجه است و بر آن تاكید می‌شود، داشتن یك رژیم غذایی سالم و مغذی است. رژیم غذایی خوب، طیف گسترده‌ای از میوه‌ها و سبزیجات را شامل شده و فواید زیادی برای سلامتی دارد.

1401/01/20
|
08:49

با این حال، گاهی اوقات ایجاد تغییرات قابل توجه در رژیم غذایی افراد می تواند طاقت فرسا به نظر برسد به خصوص زمانی كه اطلاعات زیادی در مورد رژیم های غذایی مختلف و غذاهایی كه فرد باید مصرف كند، وجود دارد.

در این مقاله برای كاربردی‌تر شدن مطلب به چند نكته مفید اشاره شده كه به ایجاد عادات غذایی سالم كمك می كنند و عبارتند از:

* سرعت غذا خوردن خود را كاهش دهید و از غذای خود لذت ببرید
صرف زمان كافی برای غذا خوردن، نكته‌ای ضروری است زیرا غذا خوردن با آرامش مستقیماً بر حجم غذایی كه شخص می خورد و در نتیجه روی وزن او، تأثیر می گذارد. مطالعات نشان می‌دهد كه غذا خوردن با سرعت، موجب مصرف حجم بیشتری از غذا در زمانی كوتاه شده و در نتیجه منجر به افزایش وزن می شود.

* مصرف پروتئین خود را افزایش دهید
منابع پروتئینی سرشار از درشت‌مغذی‌ها هستند و مصرف آن می‌تواند به فرد كمك كند تا توده عضلانی خود را حفظ كند و تعداد كالری‌های سوزانده شده در روز را كمی افزایش دهد. علاوه بر این، پروتئین‌ها به كاهش وزن نیز كمك می‌كنند.

* غذاها را در خانه طبخ كنید
پختن غذاها در خانه نه تنها برای سلامتی افراد مفید است بلكه غذاهای خانگی بسیار ارزان تر از غذاهایی هستند كه آماده از بیرون تهیه می شوند.

* از نظر بدنی فعال تر باشید
تغذیه خوب و ورزش را فراموش نكنید. ورزش كردن خلق و خوی افراد را بهبود می بخشد و احساس افسردگی، اضطراب و استرس را كاهش می دهد. صرفا لازم نیست كه افراد در باشگاه ورزش كنند، می توان فعالیت های دیگری مانند یوگا، انجام كارهای خانه، پیاده روی روزانه و بازی با كودكان را به منظور تحرك و فعالیت بیشتر بدنی انجام داد.

* پختن غذاها با استفاده از روغن های سالم
روغن‌های گیاهی و دانه‌های "بسیار فرآوری‌شده" از جمله روغن‌های سویا، آفتابگردان و كانولا در چند دهه گذشته به یكی از مواد اصلی در سبد غذایی خانواده‌ها تبدیل شده‌اند. مشكل این روغن ها این است كه دارای اسیدهای چرب امگا 6 هستند اما مقدار امگا 3 مفید برای قلب در آنها كم است. برخی از مطالعات نشان داده اند كه افزایش نسبت امگا 6 به امگا 3 در این روغن‌ها می تواند منجر به التهاب شود و با بروز بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی، سرطان، پوكی استخوان و اختلالات خود ایمنی مرتبط باشد و بنابراین مطمئن شوید كه جایگزین های سالم تری را انتخاب می كنید. مثلا روغن‌های "فرابكرِ" زیتون، آووكادو یا نارگیل را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه كنید.

دسترسی سریع