یك متخصص تغذیه درباره رعایت رژیم غذایی و مهمترین نكات تغذیهای برای سلامت بدن در دوران عید خبر داد.
بهروز طلایی گفت: اصول صحیح تغذیه بر 3 پایه تعادل، تنوع و تناسب است.
افراد باید از همه گروههای غذایی نان و غلات، میوه جات و سبزیجات، لبنیات، گوشت ها، تخم مرغ و حبوبات، چربیها و شیرینی جات استفاده كنند.
این متخصص تغذیه افزود: شیرینیهای مختلف در ایام نوروز استفاده میشوند، اما بهتر است كه شیرینیهای خشك مصرف شوند؛ چرا كه شیرینی هایتر برای بیماران قلبی عروقی و افراد با چربی خون بالا مضر خواهد بود.
افراد تنها مجاز به مصرف یك عدد شیرینیتر در طول روز هستند.
طلایی اضافه كرد: نوشیدن آب در ایام نوروز كاهش مییابد و نوشابهها و نوشیدنیهای شیرین جایگزین آنها میشوند؛ بنابراین بایستی حتما 4 تا 5 لیوان آب در طول روز مصرف شود.
افراد بایستی روزانه یك تا دو واحد از میوه جات و سبزیجات در صبح و عصر استفاده كنند.
او بیان كرد: آجیلهای كم نمك یا بی نمك در نوروز به صورت بسیار محدود استفاده شود؛ چرا كه مصرف زیاد آنها باعث افزایش چربی خون خواهد شد.
استفاده از شیر، ماست و دوغ در گروه لبنیات باید در زمان عید مصرف شوند، منتهی اگر دوغها صنعتی نباشند بهتر خواهد بود؛ چرا كه نمك بالایی دارند و بهترین گزینه این است كه به صورت خانگی تهیه و مصرف شود.