كارشناسان تغذیه توصیه میكنند علاوه بر منابع پروتئینی سنتی گوشت گاو و مرغ، غذاهای دریایی و حبوبات را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
آنها میگویند این تنوع میتواند به سلامت قلب و همچنین سلامت كلی بدن كمك كند.
طبق نتایج یك مطالعه جدید، افرادی كه پروتئین خود را از منابع مختلف (چهار منبع یا بیشتر در مقابل دو منبع یا كمتر) دریافت میكنند، 66 درصد كمتر احتمال دارد دچار فشار خون بالا شوند.
در این مطالعه اطلاعات تغذیهای 12200 بزرگسال در چین از سال 1997 تا 2015 جمعآوری و بررسی شد.
دكتر «شیانگهو كین»، سرپرست تیم تحقیق گفت: «فشار خون بالا یك مشكل عمده بهداشت عمومی است كه خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و مرگ را در جهان افزایش میدهد. بنابراین، شناسایی عوامل خطر قابل اصلاح عمدتاً برای تشخیص زودهنگام و پیشگیری از فشار خون بالا مهم است.»
وی در ادامه افزود: «ما حدس زدیم كه مصرف انواع پروتئینها به مقدار مناسب میتواند دریافت اسیدهای آمینه ضروری مختلف را تضمین كند.»
پروتئین شامل غذاهایی از منابع مختلف، عمدتاً پروتئین از گیاهان (حبوبات و مغزها)، ماهی، و محصولات لبنی كمچرب یا بدون چربی است.
به گفته محققان: «بسیاری از مردم پروتئین را با گوشت حیوانات یكی میدانند. اما پروتئین به خوبی در سراسر مواد غذایی توزیع شده است و تقریباً در هر چیزی حداقل به میزان كم یافت میشود.»
از سوی دیگر، منابع گیاهی پروتئین سرشار از مواد مغذی و فیبر هستند.
فیبر در واقع یك میكروبیوم سالم و متنوع را تغذیه میكند، كه به نظر میرسد بازیگر اصلی در پیشگیری از بیماریهای التهابی مزمن مانند فشار خون بالا باشد.