روش صحیح مصرف تخم كتان

در حالی كه دانه‌ كتان یا همان تخم كتان، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا 3، آنتی‌اكسیدان، پروتئین و فیبر خوراكی است و گنجاندن آن در رژیم غذایی، به كنترل و مهارت بسیاری از بیماری‌ها كمك می‌كند...

1400/12/14
|
10:29

اما برای بهره‌مند شدن از فوائد آن باید این دانه مغذی را به روش صحیح مصرف كنید.
تخم كتان می تواند بهترین دوست شما در برنامه‌ كاهش وزن‌تان باشد و در عین حال به مهار بسیاری از بیماری ها از فشارخون و دیابت گرفته تا كلسترول بالا كمك كند.

این بذر مغذی و پرخاصیت، مملو از فیبر خوراكی محلول در آب است و می توانید با مصرف آن، از گرسنگی و دل‌ضعفه‌های بین وعده‌های غذای اصلی جلوگیری كنید. متخصصان تغذیه همچنین مصرف دانه كتان را به افرادی كه از یبوست رنج می برند، توصیه می كنند.

به گفته متخصص تغذیه كه می‌گوید: در حالی كه خواص این دانه گیاهی خوشمزه، ترد و آجیلی، ستودنی است اما روش صحیح خوردن تخم كتان در اثرگذاری مطلوب آن بر بدن نقش دارد.
این دانه به تقویت سیستم ایمنی بدن كمك می‌كند، خواص ضدپیری دارد و برای پوست و مو نیز مفید است.
تخم كتان همچنین منبع گروهی از ریزمغذی ها موسوم به لیگنان‌هاست كه آنتی اكسیدانی قوی است و در عین حال خواص استروژنی دارد. این آنتی اكسیدان همچنین برای پیشگیری از برخی انواع سرطان از جمله سرطان پستان و پروستات مفید است.

تخم كتان علاوه بر اینها به بهبود عملكرد مغز به ویژه در كودكان مبتلا به اوتیسم و اختلال نقص توجه - بیش فعالی كمك كرده و برای كنترل علائم افسردگی سودمند است.
تمام این خواص را زمانی می توانید از مصرف تخم كتان بدست آورید كه دانه آسیاب شده آن را مصرف كنید چون اگر دانه‌های كتان را به طور كامل و با پوست بخورید، احتمالا بدون آنكه تركیبات مقوی آن از طریق روده جذب شوند، این دانه ها همانطور با پوست از بدن دفع می‌شوند.

بنابراین پودر تخم كتان یا همان دانه های آسیاب شده را مصرف كنید زیرا در واقع روده نمی تواند پوسته بیرونی و سخت این دانه ها را تجزیه و هضم كند.

بنابراین دانه‌های آسیب شده كتان را می‌توانید به سس‌های سالم و خانگی، ماست و اسموتی، غلات یا سایر مواد خوراكی در رژیم غذایی خود اضافه كنید تا از حداكثر فواید آن برای سلامتی بهره‌مند شوید و تمام مواد مغذی آن جذب بدن‌تان شود.

دسترسی سریع