خواص مهم فلفل تند

فلفل‌های چیلی (تند) به دلیل بهبود طعم و مزه بیشتر وعده های غذایی، محبوبیت زیادی دارند.

1400/12/14
|
10:29

وجود نوعی ماده شیمیایی موسوم به "كپسایسین" در فلفل تند، فواید شگفت‌انگیزی برای سلامت بدن دارد كه از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره كرد:

بهبود علائم میگرن

اسپری بینی كپسایسین درد میگرن را متوقف می‌كند. استفاده از این اسپری عصب سه قلوی مغز را بی‌حس می‌كند، جایی كه میگرن و سردردهای شدید از آنجا شروع می‌شوند.

افزایش طول عمر

یك مطالعه بزرگ نشان داده بزرگسالانی كه حداقل یك فلفل قرمز تند تازه یا خشك در ماه به مدت تقریباً 20 سال می‌خورند، احتمال مرگ خود به هر دلیلی را تا 13 درصد كاهش می‌دهند.

افزایش سرعت متابولیسم

كپسایسین سرعت متابولیسم بدن را بیش از پیش افزایش می‌دهد. همچنین یك نورون حسی به نام TRPV1 را فعال می‌كند كه به جلوگیری از تجمع چربی و كنترل اشتهای شما كمك می‌كند. این تركیب تسریع‌كننده متابولیسم، ممكن است به كاهش وزن كمك كند.

كنترل درد

كپسایسین باعث ایجاد حس گرما در سلول های عصبی می‌شود. این ماده غذایی برای قرن‌ها برای كمك به كنترل درد استفاده شده است.

تسكین آرتریت

كپسایسین ماده فوق‌العاده‌ای در بسیاری از كرم‌ها و لوسیون‌ها است كه برای از بین بردن سریع درد، گرما ایجاد می‌كند. مطالعات نشان داده كه مصرف فلفل چیلی، تنها در چند هفته ناراحتی ناشی از آرتریت و فیبرومیالژیا را به نصف كاهش می دهد.

مبارزه با سرطان
در مطالعات آزمایشگاهی همچنین نشان داده شده كه كپسایسین سلول‌های مرتبط با بیش از 40 نوع سرطان، از جمله سرطان روده بزرگ، كبد، ریه، پانكراس و سرطان خون را از بین می‌برد. این ماده شیمیایی تند، نحوه عملكرد برخی از ژن‌های مرتبط با سلول‌های سرطانی را تغییر می‌دهد و حتی از رشد آنها جلوگیری می‌كند.

دسترسی سریع