برای حفاظت از قلب خود روغن جامد مصرف نكنید.

مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، تنگی و انسداد عروق قلب و سكته قلبی می‌شود. بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغن‌ها را مصرف نكنید.

1400/12/09
|
13:48

مصرف روغن‌های جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگ‌ها، آترواسكلروز( سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سكته قلبی می‌شود. بر اساس نتایج آخرین یافته‌های علمی در جهان، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانم‌ها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش می‌دهد.

مصرف خانگی روغن­‌های جامد به هیچ عنوان توصیه نمی­‌شود. روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینی‌­ها، عمدتاً در قنادی‌ها كاربرد دارد. اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماری­‌های قلبی _ عروقی و انواع سرطان­‌ها را به دنبال دارد.

اگر چه این روغن­‌ها درحال حاضر در كشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود كیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شده‌اند كه مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس كمتری نسبت به روغن جامد دارند، ولی باید توجه داشت كه روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغن‌های گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش كلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سكته قلبی را به دنبال دارند؛ بویژه افرادی كه دچار اختلالات چربی خون و كلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده كنند.

بنابراعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، توصیه می‌شود برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی _ عروقی از روغن‌های مایع با منشاء گیاهی استفاده شود.

چربی‌های مایع، روند بروز آترواسكلروز (سفت شدن جدار عروق) را كند می‌كند. روغن نباتی مایع درصد بسیار كمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظه‌ای اسیدهای چرب غیر اشباع كه برای حفظ سلامت قلب ضروری است را دارند و میزان اسید چرب ترانس آن كمتر از 2 درصد و در بعضی از روغن‌های مایع تقریبا صفر است كه زیرو ترانس نامیده می‌شوند. مصرف روغن‌های مایع قطعا برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.

دسترسی سریع