مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، تنگی و انسداد عروق قلب و سكته قلبی میشود. بنابراین برای حفاظت از قلب خود این روغنها را مصرف نكنید.
مصرف روغنهای جامد و نیمه جامد، باعث رسوب اسیدهای چرب اشباع در رگها، آترواسكلروز( سفت شدن جدار عروق)، تنگی و انسداد عروق قلب و سكته قلبی میشود. بر اساس نتایج آخرین یافتههای علمی در جهان، مصرف روغن های جامد و نیمه جامد همچنین به علت دارا بودن اسید چرب ترانس بالا خطر بروز سرطان سینه در خانمها و سرطان پروستات در آقایان را افزایش میدهد.
مصرف خانگی روغنهای جامد به هیچ عنوان توصیه نمیشود. روغن جامد به علت بافت مورد نیاز شیرینیها، عمدتاً در قنادیها كاربرد دارد. اسیدهای چرب اشباع موجود در روغن جامد ابتلا به بیماریهای قلبی _ عروقی و انواع سرطانها را به دنبال دارد.
اگر چه این روغنها درحال حاضر در كشور ما با اصلاح فرمولاسیون و بهبود كیفیت به روغن نیمه جامد تبدیل شدهاند كه مقدار اسیدهای چرب اشباع و ترانس كمتری نسبت به روغن جامد دارند، ولی باید توجه داشت كه روغن نیمه جامد هم در مقایسه با روغنهای گیاهی مایع، مقادیر بیشتری اسید چرب اشباع و اسید چرب ترانس دارد و مصرف آنها خطراتی مانند افزایش كلسترول بد خون LDL، تنگی و انسداد عروق قلبی و نهایتا سكته قلبی را به دنبال دارند؛ بویژه افرادی كه دچار اختلالات چربی خون و كلسترول بالا هستند نباید از روغن جامد و نیمه جامد استفاده كنند.
بنابراعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، توصیه میشود برای پیشگیری از بیماریهای قلبی _ عروقی از روغنهای مایع با منشاء گیاهی استفاده شود.
چربیهای مایع، روند بروز آترواسكلروز (سفت شدن جدار عروق) را كند میكند. روغن نباتی مایع درصد بسیار كمی اسید چرب اشباع و مقادیر قابل ملاحظهای اسیدهای چرب غیر اشباع كه برای حفظ سلامت قلب ضروری است را دارند و میزان اسید چرب ترانس آن كمتر از 2 درصد و در بعضی از روغنهای مایع تقریبا صفر است كه زیرو ترانس نامیده میشوند. مصرف روغنهای مایع قطعا برای حفظ سلامت به روغن حیوانی و روغن نباتی جامد و نیمه جامد ارجحیت دارد.