دمنوش معجزه گر برای درمان سرماخوردگی دكتر سعید هادی، متخصص تغذیه در برنامه «به زندگی سلام كن» رادیو سلامت، آویشن را به عنوان یك گیاه دارویی با خواص متعدد، به ویژه در زمینههای ضد میكروبی، گوارشی و آنتیاكسیدانی معرفی كرد. 6 روز پیش
نكاتی از طب ایرانی برای سلامت معده آیا میدانستید برخی عادات رایج پس از غذا میتواند به طور جدی بر روند هضم تأثیر بگذارد؟ متخصص طب ایرانی در گفتگو با رادیو سلامت راهكارهایی برای بهبود سلامت معده ارائه میدهد. 20 روز پیش
درد قفسه سینه را هشدار جدی بدانید عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشكی جندیشاپور اهواز، با هشدار نسبت به بیتوجهی به درد قفسه سینه، گفت: علائم اولیه بیماریهای قلبی باید جدی گرفته شوند، چرا كه سرنوشت بیمار در همان دقایق نخست رقم میخورد. 22 روز پیش
تغذیه نادرست و بینظمی در وعدهها، عامل اختلال خواب شبانه یك متخصص تغذیه گفت: مصرف نوشیدنیهای كافئیندار و بیتوجهی به زمانبندی وعدههای غذایی میتواند خواب شبانه را مختل كند. 1 ماه پیش
محدثه رحجیر 1123....0913 از یزد آیا مصرف كیك، بیسكویت و آبمیوه برای وعده صبحانه كودكان مناسب است؟ 2 ماه پیش
زائران پیاده روی اربعین این نوشیدنی را حتما بخورند برای رفع تشنگی و جلوگیری از گرمازدگی در پیادهروی اربعین، استفاده از خاكشیر و تخم شربتی همراه با آب به عنوان یكی از بهترین روشها توصیه میشود. 2 ماه پیش
یبوست همراه با نفخ؛ زنگ هشدار یا اختلال شایع گوارشی؟ یك فوق تخصص گوارش و كبد بالغین گفت: یبوست ناگهانی در سنین بالا میتواند نشانهای از بیماریهای جدی باشد و نباید نادیده گرفته شود. 2 ماه پیش
توصیههایی برای پیشگیری از مشكلات گوارشی در پیادهروی اربعین با نزدیك شدن به ایام پیادهروی اربعین، دكتر افشین طهماسبی، فوق تخصص برجسته بیماریهای گوارش و كبد، هشدارهای جدی و توصیههای كاربردی را برای زائران اربعین مطرح كرد تا از بروز شایعترین مشكلات گوارشی شامل اسهال، یبوست و سوء هاضمه جلوگیری شود. 2 ماه پیش
ایلام را با طعم "توف" بشناسید! همزمان با رویداد ملی ایران جان، رادیو سلامت از برنامه «به زندگی سلام كن» ایلام را با سوغاتیهای خوشمزهاش معرفی میكند. در این قسمت از برنامه مخاطبان با "توف" یا "شیراز محلی"، فرآوردهای لبنی و سنتی كه كمتر شناخته شده، اما خواص بینظیری برای سلامتی دارد، آشنا می شنوند. 3 ماه پیش
چه بخوریم تا از آلودگی هوا در امان باشیم؟ مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت توصیههای كلیدی برای تغذیه در مقابله با آلودگی هوا ارائه داد. 3 ماه پیش
عواملی كه رفلاكس معده را تشدید می كند دكتر زهره پورصالح، متخصص طب ایرانی در گفت و گو با رادیو سلامت متذكر شد: عواملی مانند چاقی، بارداری، سیگار، كبد چرب، مصرف شكلات، كافئین، فعالیت بدنی كم، مصرف نان های خمیری و فطیر از مواردی است كه رفلاكس معده را تشدید می كند. 4 ماه پیش
آب یخ باعث رقیق شدن اسید معده میشود دكتر حسن اكبری، متخصص طب ایرانی در گفت و گو با رادیو سلامت گفت: مصرف آب یخ بعد از غذا باعث ماندن غذا در معده و باعث رقیق شدن اسید معده می شود. 4 ماه پیش
پشت پرده تنگی نفس؛ داستانی كه از قلب آغاز میشود یك فوق تخصص قلب و عروق گفت: نارسایی قلبی ، زمانی رخ میدهد كه قلب دیگر قادر به تأمین نیازهای حیاتی بدن به خون و اكسیژن نیست. 4 ماه پیش
جسم و روحتان را با این نوشیدنی جَلا دهید یك جرعه آرامش، یك دنیا سلامتی؛ عرق بهار نارنج با عطر دلانگیز و خواص شگفتانگیزش، بهترین همراه برای آرامش اعصاب، بهبود گوارش و افزایش انرژی است. از طبیعت بنوشید و طراوت را احساس كنید. 8 ماه پیش
هشدار درباره شیوع ویروس گوارشی خطرناك، علائم و نكات پیشگیری رئیس انجمن متخصصان داخلی هشدار داد كه ویروس گوارشی جدید، شبیه به كرونا اما خفیفتر، به سرعت در حال شیوع است و تمام سیستمهای بدن، بهویژه دستگاه گوارش را تحت تأثیر قرار میدهد. رعایت نكات بهداشتی میتواند به پیشگیری از این ویروس كمك كند. 10 ماه پیش
چطور جذب آهن افزایش پیدا می كند؟ جذب آهن از غذاها تحت تأثیر عوامل گوناگونی ازجمله نوع آهن موجود در غذا، اجزای رژیم غذایی و شرایط فیزیولوژیكی فردی قرار میگیرد و شناخت این عوامل با توجه به شیوع بالای كمبود آهن در افراد اهمیت دارد. 11 ماه پیش
راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی یك متخصص ویروسشناسی، راه اصلی انتقال بیماریهای ویروسی را از طریق آب و غذای آلوده دانست. 1 سال پیش
بهترین ویتامین ها برای كنترل اضطراب مكملهای گیاهی و ویتامین ها میتوانند درمانی مفید و مؤثر برای كنترل و كاهش اضطراب باشند. 1 سال پیش
یك باكتری در دهان سرطان روده بزرگ را تسریع می كند تحقیقات جدید نشان میدهد میكروبی كه معمولاً در دهان انسان یافت میشود میتواند به تومورهای روده بزرگ برسد و به نظر میرسد رشد آنها را سرعت میبخشد. 1 سال پیش
غربالگری رایگان 3 سرطان شایع در كشور رئیس اداره پیشگیری و كنترل سرطان وزارت بهداشت با اشاره به سالانه ابتلای 150 هزار نفر به سرطان و شیوع 5 ساله تقریبی 400 هزار نفر به این بیماری، در عین حال برنامههای این وزارتخانه در غربالگری رایگان سرطانهای شایع را تشریح كرد. 1 سال پیش
سیر و پیاز تشدید كننده رفلاكس معده یك فوق تخصص كبد و گوارش گفت: تاثیر سیر و پیاز در زخم های گوارشی از جمله زخم معده و زخم اثنی عشر ذكر نشده است؛ ولی تشدید كننده ی بیماری های IBS و رفلاكس هستند. 2 سال پیش
آیا قورت دادن آدامس خطرناك است؟ كم نیستند افراد بزرگسالی كه هنوز هم اگر به طور اتفاقی یك تكه آدامس را قورت بدهند، به سرعت یاد هشدارهای والدینشان در ایام كودكی میافتند كه مدام یادآوری میكردند كه قورت دادن آدامس، كار خطرناكی است. 2 سال پیش
آنچه باید از ویروس هاری بدانیم كارشناس بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، در خصوص موارد گازگرفتگی انسان توسط حیوانات توضیحاتی داد. 2 سال پیش
ضربه مغزی می تواند منجر به بروز مشكلات قلبی شود در حالی كه تأثیر عصبی یك آسیب مغزی تروماتیك مدتها مورد مطالعه قرار گرفته است، تحقیقات جدید نشان میدهد كه این نوع آسیب مغزی برای قلب نیز خطرناك است. 2 سال پیش
افزایش نرخ سرطان در افراد زیر 50 سال یك مطالعه جدید نشان می دهد كه نرخ سرطان در افراد زیر 50 سال در حال افزایش است. 2 سال پیش
خوردنیهایی كه با مكملهای غذایی تداخل دارند كارشناسان تغذیه و سلامت میگویند: وقتی مكمل غذایی جدیدی مصرف میكنید، باید به پزشك اطلاع بدهید و از هر گونه تداخل و اثر احتمالی آن مطلع باشید. 2 سال پیش
وضعیت بروز هپاتیت A در سال گذشته ویروس هپاتیت A از طریق دستگاه گوارش و به دنبال خوردن آب یا غذای آلوده به این ویروس یا در اثر تماس مستقیم با فرد مبتلا، منتقل میشود. 2 سال پیش
خونریزی از دستگاه گوارش تحتانی را جدی بگیریم فلوشیپ جراحی كلوركتال و كولون دانشگاه علوم پزشكی شهیدبهشتی، گفت: نمیتوان هر خونریزی دستگاه گوارش تحتانی را به بیماری هموروئید ربط داد. 2 سال پیش
خواص ضد سرطانی شلغم مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی كشور، شلغم را یك سبزی بسیار مغذی با خواص ضدمیكروبی، ضد التهابی، آنتی اكسیدانی و...، دانست كه مصرف آن در زمستان بسیار مفید است. 2 سال پیش
باكتری های روده در ابتلا به افسردگی نقش دارند افسردگی ممكن است یك اختلال در مغز باشد، اما تحقیقات جدید به شواهدی می افزاید كه شامل روده نیز می شود. 3 سال پیش
در آلودگی هوا چی بخوریم چی نخوریم؟ این روزها میزان آلودگی هوا به وضعیت بسیار نامطلوبی رسیده و لطمات زیادی به سلامت مردم وارد میشود. خستگی، عصبانیت، كم حوصلگی، كلافگی، سردرد، سوزش چشم و گلو، مشكلات تنفسی و...از جمله آثار سوء وارده به بدن است. 3 سال پیش
چگونه از مشكلات گوارشی مصرف آنتیبیوتیك پیشگیری كنیم؟ آیا تا به حال پس از مصرف آنتیبیوتیك درد معده، اسهال یا نفخ را تجربه كردهاید؟ این عوارض جانبی نسبتا رایج است زیرا اكثر آنتیبیوتیكها میتوانند فلور روده را مختل و انواع علائم را ایجاد كند. 3 سال پیش
علت «زخم معده» چیست؟ اگر مخاط معده عملكرد طبیعی خود را از دست بدهد، اسید معده به بافت معده آسیب میرساند و منجر به زخم معده خواهد شد. 3 سال پیش
اهمیت پروبیوتیك ها در مقابله با عفونت های تنفسی یك متخصص تغذیه، در خصوص اهمیت استفاده از پروبیوتیك ها در مقابله با عفونت های تنفسی توضیحاتی ارائه داد. 3 سال پیش
6 اقدامی كه دانشآموزان مبتلا به آنفلوآنزا باید انجام دهند وزارت آموزشوپرورش، دستورالعمل آشنایی با بیماری آنفلوآنزا و راههای انتقال و پیشگیری در مدارس را ابلاغ و راهكارهای اساسی در راستای پیشگیری از ابتلا به بیماری و اقداماتی كه باید در صورت ابتلا انجام داد را اعلام كرده است. 3 سال پیش
بشقاب غذایی سالم شامل چه گروه های غذایی است؟ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی ایران گفت:سیستم ایمنی بدن بسیار پیچیده است و هر كدام از مواد غذایی به نحوی نقش خود را ایفا میكنند. 3 سال پیش
روزانه چقدر آب بخوریم متخصص تغذیه و رژیم درمانی، درباره عوارض كم آبی بدن و خطراتی كه به دنبال دارد، نكاتی را متذكر شد. 3 سال پیش
چه دارویی را با چه غذایی نباید خورد؟ تا به حال شده قرصی را همزمان با داروی دیگر یا خوراكی خاصی مصرف كنید و بعد دچار افت یا افزایش فشار خون، حالت تهوع، سردرد، معده درد و. . . شوید؟ 3 سال پیش
در مواقع افت فشارخون چه بخوریم؟ رئیس جامعه متخصصان داخلی ایران توصیه كرد در مواقعی كه فشار خون افت پیدا میكند مصرف مواد غذایی تأثیری ندارد، در ادامه به توصیه های این متخصص اشاره می شود 3 سال پیش
توصیه های مفید برای مبتلایان به سنگ كیسه صفرا یكی از بیماریهای شایع كیسه صفرا، سنگ صفراوی است. مقدار زیاد كلسترول در صفرا هم میتواند باعث سنگ كیسه صفرا شود. 3 سال پیش
هویج پخته بهتر است یا خام؟ هویج زمانی كه آب پز یا بخارپز می شود نسبت به زمانی كه خام خورده شود، آنتی اكسیدان بیشتری دارد. 3 سال پیش
این مواد غذایی را حتماً بخورید پروتئینها به عنوان منابع بسیار غنی نقش بااهمیتی در تامین سلامت بدن دارند و كمبود آنها در سبد تغذیه روزانه، تاثیر نامطلوبی بر بدن خواهد گذاشت. در این میان پروتئینها به 2 گروه حیوانی و گیاهی تقسیم میشوند كه هر كدام ویژگیهای خود را دارند. 3 سال پیش
این خوراكیها شما را از یبوست نجات میدهند كم كاری رودهها تنها آزاردهنده نیست. محققان میگویند، یبوست مزمن، زمینه را برای ابتلا به بیماریهای دیگر هم فراهم میكند. 3 سال پیش