مدیر گروه نانوتكنولوژی پزشكی پژوهشكده سرطان معتمد، از موفقیت محققان این مركز در تولید نانوذرات پلیمری خبر داد و گفت: مهندسی ساختار این پلیمرها برای نخستین بار در ایران و حتی در سطح جهانی انجام شده است كه این دستاورد میتواند گامی مؤثر در درمان سریعتر و كمعارضهتر بیماریهای عفونی و سرطان باشد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، زهرا محمدپور، پژوهشگر ارشد طرح و مدیر گروه نانوتكنولوژی پزشكی پژوهشكده سرطان معتمد، در برنامه «به زندگی سلام كن» این شبكه رادیویی با اشاره به فعالیتهای چندساله این مجموعه در حوزه سلامت بانوان بهویژه سرطان پستان، افزود: برای دومین سال پیاپی موفق به كسب رتبه اول در بین مراكز تحقیقات سرطان كشور شدیم.
وی با بیان اینكه در این پژوهش نانوحاملهایی از جنس پلیمر با ساختار ویژه طراحی شدهاند، ادامه داد: این نانوذرات علاوه بر خواص ضدباكتریایی ذاتی، با استفاده از عصاره طبیعی زردچوبه (كوركومین) تقویت شدهاند و میتوانند دارو را مانند یك كامیون باربری به محل عفونت منتقل كنند.
محمدپور در ادامه بیان كرد: آزمایشها نشان دادند كه این نانوذرات قادرند مقدار زیادی دارو را با خود حمل كرده و با دوز كمتر، اثربخشی بیشتری داشته باشند. این ویژگی منجر به درمان بهتر با عوارض كمتر و سرعت بیشتر در دارورسانی شده است.
وی با اشاره به وجود نمونههای خارجی مشابه، تأكید كرد: مهندسی ساختار این پلیمرها برای نخستین بار در ایران و حتی در سطح جهانی انجام شده است.
محمدپور در پاسخ به پرسشی درباره مرحله اجرایی طرح گفت: در حال حاضر در مرحله آزمایشگاهی هستیم و نتایج بسیار خوبی به دست آمده است. با حمایتهای بیشتر، امیدواریم وارد فازهای حیوانی و انسانی شویم.
مدیر گروه نانوتكنولوژی پزشكی پژوهشكده سرطان معتمد در پایان اظهاركرد: برای ورود به مرحله تولید و استفاده در مراكز درمانی، نیازمند اخذ مجوز از سازمان غذا و داروی ایران هستیم كه زمانبر خواهد بود.