فریب داروهای چاقی را نخورید

یك فوق تخصص روماتولوژی گفت: افراد نباید فریب داروهای چاقی را بخورند زیرا ممكن است عوارض جبران‌ناپذیری را برای آنان به همراه داشته باشد.

1405/05/11
|
06:58

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، اعظم امینی با تاكید بر این كه افراد نباید فریب داروهای چاقی را بخورند، گفت: این روزها افراد سالم عموما دختران و پسران جوان كه لاغر بوده و تمایل به افزایش وزن دارند با مراجعه به صفحات مجازی فروش دارو، عطاری‌ها و یا به توصیه دوستان و فامیل از پودرها و یا دمنوش‌هایی كه به‌ ظاهر عنوان می شود صد درصد گیاهی بوده و رنگ و لعاب و بوی داروهای سنتی گیاهی دارند، استفاده كرده و پس از مدت كوتاهی دچار عوارض غیرقابل‌برگشت در بدن می شوند.

وی تصریح كرد: در اصل این داروها حاوی داروی شیمیایی از دسته كورتیكو استرویید(كورتون) بوده و افراد مصرف كنند از محتویات آنها بی‌اطلاع هستند.

امینی ادامه داد: داروی كورتیكو استروییدی (كورتون) در مواردی كه به صلاحدید پزشك و در بیماری های خاص برای بیماران تجویز شده و با مقدار تنظیم‌شده و پایش عوارض ناخواسته احتمالی بوده چنین عوارضی را ایجاد نمی‌كند و مصرف آنها برای بیماران انتخاب‌شده و خاص ضروری هست. اما در این داروهای غیرمجاز مقادیر خیلی زیادی از دارو ناگهان وارد بدن فرد شده و درنتیجه عوارض شدید و ناگهانی را ایجاد می كند.

وی اضافه كرد: یكی از این عوارض نكروز سر استخوان ران است كه بعد از دو تا سه ماه از مصرف دارو به‌تدریج با درد ناحیه لگن و جلوی ران خود را نشان داده و كم‌كم لنگش هم به آن اضافه می‌شود كه درنهایت حتی با قطع داروی مصرفی، استخوان كاملا از بین رفته و نیازمند تعویض مفصل ران خواهند شد.

این فوق تخصص روماتولوژی گفت: این مورد در كنار عوارض دیگری مانند جوش صورت، پرمویی، چاقی تنه‌ای شامل شكم و قوز پشت تنه، دیابت، افزایش فشارخون، آب‌مروارید در چشم و افسردگی متاسفانه باعث اختلال در زندگی فرد خواهد شد.

وی به خانواده‌ها و جوانان توصیه كرد: نباید فریب صفحات مجازی فروش دارو و یا عطاریهایی كه این داروها را به فروش می‌رسانند خورده و برای افزایش و یا كاهش وزن همیشه اصلاح سبك زندگی، ورزش منظم و تغذیه مناسب را سرلوحه كار خود قرار دهند تا خدای‌ناكرده دچار عوارض فوق نشوند.

دسترسی سریع