راهكارهایی نوین در مقابله با كاهش سن ابتلا به آلزایمر

پیشرفت‌های علمی نشان می‌دهد سن ابتلا به آلزایمر رو به كاهش است و این موضوع ضرورت توجه خانواده‌ها به سلامت مغز كودكان و نوجوانان را بیش از پیش كرده است. حالا، با رعایت چند راهكار ساده، می‌توان از آینده‌ای سالم‌تر بهره‌مند شد.

1404/04/29
|
08:08

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر لیلا معین، متخصص طب ایرانی در گفت وگو با شبكه رادیویی سلامت درباره عوامل تاثیرگذار بر سلامت مغز و راهكارهای تقویت حافظه گفت: مغز، مزاج گرم و مرطوب دارد و مصرف مواد سرد و بخاری بر افزایش رطوبت مغز و بروز بیماری‌های مربوط به پیری مغزی تاثیرگذار است.

او تأكید كرد: سن ابتلا به آلزایمر در حال كاهش است و این واقعیت، خانواده‌ها را ملزم می‌كند تا به كودكان دارای اضافه وزن توجه ویژه داشته باشند، چرا كه چاقی می‌تواند عامل افزایش احتمال ابتلا به این بیماری در آینده باشد.

برای حفظ سلامت مغز و پیشگیری از زوال حافظه، دكتر معین مصرف معتدل، ورزش، خواب كافی را توصیه كرد و افزود: علاوه بر تغذیه مناسب و خواب كافی، تأمین مایعات و كاهش مصرف غذاهای نفاخ مثل سیر و پیاز توصیه می شود. همچنین، مصرف مغز بادام، یكی از بهترین مكمل‌ها برای تقویت حافظه است.

وی در ادامه یادآور شد: در حوزه تغذیه، نقش سبزیجاتی مانند گشنیز و كرفس، به‌خصوص در دوران بارداری، باید با احتیاط رعایت شود؛ زیرا بخارات این سبزی‌ها ممكن است بر تمركز و سلامت جنین تأثیر منفی بگذارند. در عین حال، مصرف محدود كندر برای مادران باردار توصیه می‌شود و باید حتماً تحت نظر پزشك صورت گیرد تا از بروز مشكلاتی مانند بیش فعالی در كودك جلوگیری شود.

همچنین، دكتر معین بر اهمیت رعایت تغذیه مناسب در صبحانه تأكید كرد و گفت: افراد غیر دیابتی می‌توانند از مرباهای طبیعی و مغزهای مفید در وعده صبحانه بهره‌مند شوند اما دیابتی‌ها باید از مصرف غذاهای قندی و پرچرب در صبحانه پرهیز كنند.

در نهایت، توجه به سبك زندگی سالم و رعایت توصیه‌های طبیعی و طب ایرانی می‌تواند نقش مهمی در حفظ، تقویت حافظه و كاهش زودهنگام علائم آلزایمر داشته باشد.



دسترسی سریع