رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی كشور گفت: مشكل اضافه وزن و چاقی به وجود آمده در بانوان در سال 95، ٦٢درصد و در آقایان ٥٧درصد بوده است.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت،دكتر هدایت حسینی،رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی كشور در گفتگو با برنامه «نیم نگاه» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه صنایع غذایی كشور، نقش بسیار مهمی در تامین غذای كافی و ایمن و با كیفیت و سالم در كشور برعهده دارد ، گفت: حدود ٣٠درصد از سبد غذایی خانواده ها را امروزه صنایع غذایی كشور تامین می كند؛بخشی از آن هم كه حدود ده درصد است از طریق صنف تامین می شود و ٦٠درصد دیگر، غذایی است كه در خانه طبخ می شود.
وی ادامه داد: صنایع غذایی كشور ما توان بسیار خوبی دارد. 12 هزاز كارخانه تولید مواد غذایی داریم كه شبكه ای برای تامین غذای كشور فراهم كرده اند و انواع و اقسام محصولات غذایی با اشكال بهداشتی و با كیفیت و رعایت شرایط فنی را تهیه و در سبد خانوار عرضه می كنند.
حسینی، با بیان اینكه بسیاری از صنایع غذایی كشور براساس معیارهای تغذیه ای و با رعایت اصول آن سعی می كنند كالایشان را تولید كنند، ادامه داد: امروزه ما محصولات غنی شده ای داریم كه می توانند تامین كننده بعضی ریزمغذی ها در كشور باشند.
وی با تاكید بر اینكه وزارت بهداشت، ارتباط بسیار خوب و نزدیكی با صنایع غذایی كشور دارد، گفت: این تعامل مثبت و سازنده باعث شده ما بتوانیم رویكردهای بسیار خوب و سالمی را شاهد باشیم كه شاید برچسب به موادغذایی، مهم ترین این دستاوردها باشد. ارتباط بین تولیدكننده و مصرف كننده مواد غذایی توسط برچسب گذاری این موادغذایی انجام میشود.
رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی كشور ، تصریح كرد: برچسب گذاری ها در همكاری بین وزارت بهداشت و صنایع تولید كننده به حد قابل قبولی ارتقا پیدا كرده و به مصرف كننده این پیام را می دهد كه محصول غذایی از چه موادی تشكیل شده و با برچسب بر روی كالاها اصالت آنها مشخص گردیده است. جزو مهم ترین دستاوردهای غذایی، همكاری در تدوین سبد مطلوب غذایی كشور است. آن چیزی كه در واقع، مبنای كار سیاست گذاران است.
وی در ادامه افزود: دستاورد دیگر، تدوین جدول تركیبات مواد غذایی كشور برای اولین بار است. از سال ٩٥جدول تركیبات خودمان را تنظیم كردیم كه بیش از ٤٠٠ قلم كالاهای خوراكی را شامل می شود. تهیه این جدول، می تواند ابزاری باشد برای ارزش یابی غذایی هر ماده غذایی و كاربردش در حوزه تغذیه است .از برنامه های دیگر، برنامه ملی در پایش عوامل خطر تغذیه ای در مواد غذایی صنعتی و صنفی است كه از سال ٩٤ آغاز و گزارش آن در سال ٩٥آماده و در سال ٩٦ ارسال شد.
حسینی، با بیان اینكه قند، نمك،چربی ،اسیدهای اشباع شده و ترانس، عوامل خطرناك یا مخاطره آمیز در دنیا شناخته شده اند، گفت: مواد را ارزیابی می كنیم و گزارش مشروح می دهیم. این آمار برای سازمان غذا و دارو خیلی مفید است. در تلاشیم غذاهای صنعتی و صنفی را براساس معیارهای غذای سالم قرار دهیم. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی كشور ادامه داد: چندعامل خطر تغذیه وجود دارد كه منشا بیماری های غیر واگیر هستند و ٧٦درصد مرگ و میر را شامل می شوند. از این رو، توصیه می شود بیش از 25 گرم قند ساده در روز نباید مصرف شود در حالی كه آماری كه در دست داریم نزدیك به سه برابر بیشتر یعنی ٦٥ گرم مصرف را نشان می دهد .
وی با بیان اینكه توصیه های غذایی را جدی نمی گیریم، گفت: مشكل اضافه وزن و چاقی به وجود آمده در بانوان در سال 95، ٦٢درصد و در آقایان ٥٧درصد بوده است. نان، مهم ترین منبع نمك است كه به شكل سنتی تولید می شود كه اگر به شكل صنعتی تولید شود مقدار آن كم می شود.
حسینی، اظهارداشت: بعضی كمبودهای غذایی را به كمك صنایع غذایی جبران كرده ایم. یكی از مهم ترین كمبودها كمبود ویتامین دی است .كه پیش از این، هشتاد تا نود درصد بود كه در حال جبران است .