3 عامل خطر برای كبد

از مصرف مواد غذایی چرب و مضر گرفته تا استفاده خودسرانه از داروها از جمله عادات ناسالمی هستند كه می‌توانند برای همیشه سلامت كبد را به خطر بیاندازند.

1403/11/27
|
08:39

بیماری كبدی می‌تواند ارثی باشد اما مشكلات كبدی همچنین ممكن است به خاطر عواملِ محیطیِ مختلفی مانند ویروس‌ها، مصرف الكل و چاقی كه به این عضو حیاتی آسیب می‌زنند، ایجاد شود.با گذشت زمان عواملی كه به كبد آسیب می‌رسانند، می‌توانند منجر به زخم (سیروز) و در نهایت نارسایی كبد شوند كه یك وضعیت تهدید كننده است.از این رو متخصصان تاكید دارند آگاهی از عوامل خطر و پیشگیری یا حتی درمان زودهنگام می‌تواند به كبد، فرصتی برای احیای خود و بهبودی بدهد.به گزارش سایت تخصصی «وب‌ ام‌دی»، 3 عامل خطر مهم و شایع در بروز آسیب‌های كبدی عبارتند از:

چربی اضافی

چربی اضافی می‌تواند در سلول‌های كبد جمع و منجر به بیماری كبد چرب غیرالكلی (NAFLD) شود. اگر اضافه وزن دارید یا چاق هستید، میانسال هستید یا دیابت دارید، احتمال ابتلا به NAFLD در شما بیشتر است.

قند

كبد از یك نوع قند به نام فروكتوز برای تولید چربی استفاده می‌كند. شكر تصفیه‌شده باعث تجمع چربی در كبد خواهد شد. برخی مطالعات نشان می‌دهد كه قند می‌تواند به‌اندازه الكل برای كبد مضر باشد حتی اگر اضافه وزن نداشته باشید. این یك دلیل دیگر برای محدود ‌كردن غذاهای حاوی قندهای اضافه مانند نوشابه، شیرینی و آب‌نبات است.

الكل

الكل یكی از عوامل مهم و خطرناك در ابتلا به كبد چرب، هپاتیت الكلی و سیروز كبدی است.

دسترسی سریع